Ung gjeng i Njårdrennet

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Mar 2015Med de eldste utøverne på junior-NM og BDO Cup-renn var det duket for de yngste gruppene i Njårdrennet i Sørkedalen.

Tekst: Harald Bø. Foto: Harald Bø og Øystein Heggelund Dahl

Helgens Njårdrenn som gikk i klassisk stil åpnet for utøvere helt ned til 8 år. Fra Bækkelagets SK var det faktisk påmeldt 3 utøvere i 8 års klassen. Disse utøverne var: Maria Jahrmann Lauvstad, Alexander Hjelpdahl Deinboll og Kristian Heggelund Dahl. Dette viser at klubben har yngre løpere som har tenkt til å fylle på i rekken av BSK løpere fremover.

I 9 år klassen deltok både Balder Myrmel-Johansen og Maren Milla Tobiasson Reinemo, to utøvere som er ivrige og som også har deltatt i mange løp tildigere. Disse ble fult av William Kamsvåg og Wilhelm Hjelpdahl Deinboll som var påmeldt i 10 års klassen. Utøvere under 11 år blir ikke rangert og tider blir ikke kunngjort.

Njårdrennet ble avhold i Sørkedalen. Der ligger det fortsatt godt med snø og arrangøren hadde sørget for å lage gode i løyper med like forhold for alle. Varmegradene bød på smøreutfordringer og det ble ikke lett å treffe med både god glid og godt feste. De fleste landet på en blanding av universal og mykere klistre. Dagen startet med litt tåke, men etter hvert tittet solen gjennom og gjorde snøen i sporet bløtere.

I jenter 11 år gikk Stella Jahrmann Lauvstad inn til en flott 11. plass kun 1:04 bak vinneren. Mille Hjerpseth Arvesen fulgte godt på og suste inn til en imponerende 22. plass bare minuttet bak Stella.

Våre 2004 gutter skal vi følge godt med fremover. I denne klassen har vi en ivrig gjeng som utfordrer hverandre og på den måten løfter hele gruppen. Vi gratulerer Marius Meldalen med en fantastisk 3. plass og likeså Jørgen Arenberg Wold med 5. plass kun 12 sekunder bak Marius. Mattis Gjennestad Stefanussen jobbet godt hele veien gjennom sine 2 km og gikk inn til 37. plass i en stor klasse.

I jenter 2003 var det denne gangen Tiril Myrmel-Johansen som nok var mest fornøyd. Både hun og Caroline Sanness, som kom på 43. plass, har vist en flott formstigning i løpet av sesongen. Tiril gikk inn til 30. plass. Med en differanse på kun 10 sekunder pustet hun denne gangen Runa i ryggen. Og Runa Kråkenes på sin side var godt fornøyd med sin 27. plass. Rasket av BSK 2003 jentene var Julie Fladsrud Bø på 14. plass.

I gutter 13 år var Jacob Blixt Flaten vår raskeste. Vi gratulere med en flott 9. plass kun halvminuttet bak vinneren. Johannes Willassen fulgte opp med en respektabel 22. plass under 50 sekunder bak Jacob.

Helgens renn var avslutningen av vinterens Milslukern Cup hvor Vegard Stokke kjempet om pallplass. Han var ikke helt fornøyd med skiene denne gangen, men stod på og jobbet seg inn til en 8. plass. Halvminuttet bak Vegard fulgte Mathias Bjerke-Pedersen på 20. plass og Theodor Berre Jacobsen gikk inn til en respektabel 43. plass.

Som vanlig ble dette et løp med både oppturer og nedturer. For de som skal gå neste helgs UngdomsBirken og som følte de ikke fikk full klaff på rennets klisterføre er det kanskje en trøst at det er meldt kaldere vær på Lillhammer søndag 15.03.2015. Totalt stiller 30 BSK utøvere til start i Birkebeinerløypene på Sjusjøen søndag 15. mars 2015. Dette blir en helg med fokus både på det sportslige og det sosiale plan. Nå er det bare å pakke solbriller og solkrem og komme seg til fjells!0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Levert av IdrettenOnline