Leksehjelp på fotballakademi

Postet av Torbjørn Andersen den 3. Mar 2015
Den pensjonerte læreren Edel Poulsson er hentet inn for å bidra på Bækkelagets Telenor Xtra-fotballakademi.

- Jeg jobbet på Smestad skole og det er veldig meningsfullt å fylle tiden med noe slikt som dette. Jeg er vant til å ha 24 personer i klassen og mer enn det bør man ikke ha pr. lærer, sier Poulsson, som bidrar med leksehjelp to ganger pr. uke.

Av Torbjørn Andersen (tekst og foto)

Poulsson er på Miljøhuset på Sportsplassen mandager og tirsdager.

- Onsdager og torsdager kan de som vil gjøre lekser hos oss. De andre leser bøker, ser på YouTube-videoer av fotball eller liknende. Vi skal også begynne med Fair Play-skole i regi av NFF, sier Victor Olivares, akademisjefen.- Snart kapasitetsproblem
På akademiet går det elever fra 1. til 6. klasse. Første uka i mars var det hele 85 barn/ungdommer tilknyttet akademiet, men ikke alle deltar hver dag.

- Den 1. april kommer det 40 stykker til og vi har snart et kapasitetsproblem, sier Olivares og fortsetter:

- Vi kunne tatt imot mange flere barn dersom vi hadde større fasiliteter. Det er Bækkelaget sin tomt og vi skulle gjerne hatt et større hus, sier Olivares, som forteller at han og hans assistenter har malt toalettet og rydder hele lokalet før ungdommene kommer cirka klokka 13.30.

De eldste er faddere
Akademiet tilbyr også henting i bil av flere av ungdommene som deltar på akademiet. De som går på akademiet får først en matbit før de starter med en times leksehjelp. Det er de eldste barna som er faddere for de yngste i forbindelse med leksehjelpen.

Deretter er det en fotballøkt. Fokus er at barna får flest mulig touch på ballen i løpet av økta. Det kjøres derfor med en ball til hver og stort fokus på basisteknikk.

Ukens kaptein
På akademiet er det stort fokus på holdninger. Alle må eksempelvis håndhilse på trenerne når de kommer. I tillegg kåres «Ukens kaptein».Det kåres etter følgende kriterier:
* De som rydder opp etter seg
* De som er flinke med lekser
* De som er flinke til å holde fokus – hører og følger med
* De som støtter sine medspillere
* De som viser gode holdninger. Forbilder.0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Levert av IdrettenOnline