En opplevelse for livet

Postet av Eirik Lund Røer den 1. Mar 2015Hovedlandsrennet er så mye mer enn bare et skirenn. Det fikk våre 15-16 åringer oppleve denne helgen.

Med over 1100 deltagere er det liten tvil om at Hovedlandsrennet er et stort arrangement. Det er NM i nordiske grener for aldersgruppen 15-16 år, og sesongens store høydepunkt for ungdommer fra hele landet. Turen gikk i år til Stokke i Vestfold, og tross utfordrende "vintervær" de siste ukene før arrangementet ble det skirenn på Storås skistadion. Denne klubben vet å utnytte kuldeperiodene og hadde sikret seg akkurat nok kunstsnø til å arrangere tre renn i rettferdige forhold.

I tillegg til arrangementets størrelse er dette første gang 15-16 åringene reiser på tur for å gå skirenn. Vi har bodd sammen med resten av Oslo Skikrets og forberedt oss til konkurransene. Mange løpere får sekundering for første gang, kretsen organiserer et smøresamarbeid og klubbene stiller med smørere. Selv hadde vi med smørevogna og sørget for supre ski gjennom hele helgen.

I og med at Hovedlandsrennet er så stort blir plasseringssifrene ofte litt høyere enn hva vi er vant med i vanlige kretsrenn. Men her er det opplevelsen som er det store. Opplevelsen av å gå et NM, opplevelsen av å være på tur og å gå et renn der rammen rundt er profesjonell. Inspirerende, motiverende og ikke minst veldig gøy.

Vi hadde med ni deltakere, som alle gjorde det bra i de tøffe løypene i Stokke:

Sigurd Bergesen Wilmo (G16) hadde nok størst forhåpninger til fredagens distanserenn og gikk et godt løp på 7,5 km skøyting. Sprinten lørdag var han ikke helt fornøyd med, men han tok seg sammen og bet godt fra seg i langrennscrossen. I tillegg gikk han en sterk stafettetappe for Oslo på søndag.

Fredrik Wisløff (G16) var uheldig og brakk staven på fredagens distanserenn. Det ødela naturlig nok en del av løpet. Da var det gledelig med en opptur på lørdagens sprint, hvor han gikk fort og ble vår beste løper. Han kjempet seg også gjennom regnværet på søndagens stafett.

Jenny Roald Lyngstad (J16) var vår eneste jente i eldste klasse, og gikk tre jevnt gode konkurranser i Stokke. Kjempeinnsats av Jenny som hadde en flott opplevelse i sitt andre Hovedlandsrenn.

Nicolai Holter Henriksen (G15) gikk et godt distanserenn på fredag, og var fornøyd med egen innsats. Lørdag var det sprint, men det var i langrennscrossen Nicolai bet best fra seg. Han gjorde også fin figur i søndagens stafett.

Alf Kristian Rickertsen Hole (G15) var også godt fornøyd med sine tre renn i Stokke. Ettersom han trives best på lengre distanser var det kanskje fredagens distanserenn som var den største oppturen, men han viste også stor ro og lagmoral da han nesten måtte gå to etapper på søndagens stafett.

Eirik Ophus (G15) ble vår beste 15-åring i fredagens distanserenn, og var godt fornøyd med løpet. I sprinten holdt det ikke til videre avansement, men Eirik gikk i stedet en god langrennscrosskonkurranse. Søndagens stafett ble litt tung, men det er tøft å gå tre konkurranser på rad.

Vegard Lund Røer (G15) gikk et bra distanserenn på fredag, og var like bak Eirik på resultatlista. På lørdagens sprint var rollene byttet, men det holdt dessverre ikke til avansement for Vegard heller. I stafetten søndag holdt han godt følge på sin 1. etappe, og gjorde det bra for sitt lag.

Ingvild Fossgård (J15) gjorde tre jevne løp i Stokke. Fredagens 5 km skøyting var kanskje den beste dagen, men bra innsats også i sprinten og på stafetten. Mange fine opplevelser å ta med seg videre.

Helle Kristine Hultman (J15) gikk et godt løp på fredagens 5 km skøyting. I sprinten nådde hun dessverre ikke helt opp, men langrennscrossen var en morsom opplevelse. Flott innsats også i stafetten på en regntung søndag.

Avslutningsvis minner vi om at plasseringene ikke er det viktigste denne helgen, selv om det er som et NM å regne. Her er det først og fremst opplevelsene som bør stå i fokus, og dersom helgen har motivert til videre satsing og innsats har det vært en suksess.

Vi takker som vanlig skismører/tester/trener Joakim Skirbekk Vister, skitester/trener Magnus Fossgård og smørevogn-sjåfør Knut Arne Røer for flott innsats. Uten dere hadde ikke logistikken gått rundt og utøverne fått superski.
0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Levert av IdrettenOnline