Samlingsrapport fra Portugal

Postet av Lene Godager Kaas den 27. Feb 2015
Av Lone Brochmann

I år som i fjor ble BSKs vintersamling lagt til Portugal, og i år som i fjor kommer vi hjem med et bra treningsgrunnlag og smil om munnen. Med mulighet til å løpe 6 konkurranser på 5 dager og trene mange økter, ble det for mange en samling der det gikk ut på å sprenge nye grenser.

Konkurransemessig ble det gjennomført flere gode løp. Lone Brochmann var den eneste av løperne som valgte å stille opp i alle 6 konkurransene. Hun viste at hun er på riktig vei både fysisk og teknisk og tok med seg en 4. plass i nattsprinten og 11. plass totalt i Portugal o-meeting (POM). De andre jentene valgte å stå over noen konkurranser, men viste gode takter på de løpene de løp.

I eliteklassene var det jaktstart siste dag og de som ikke hadde løpt alle dagene måtte ut i en fellesstart. Her stilte de resterende BSKbabsa: Kine Gulliksen, Lene Godager Kaas og Nikoline Ekeberg Schjerve. De viste svært gode takter og preget teten i fellesstarten fra start til mål. Ved passering av arena ca. 2 km før mål lå alle tre jentene langt fremme. Nikoline viste at hun er i god form og dro ifra ut på siste runden, dessverre fikk hun en bom mot slutten og måtte se seg forbi løpt av en del jenter. Da viste Kine at hun er en ringrev på fellesstarter og holdt hode kaldt slik at hun kunne dra i land hele fellesstartseieren. Med 4. beste etappetid av alle denne dagen så er det ingen tvil om at Kine skal bli å regne med når sesongen starter for fullt. På guttesida gjorde Carl Godager Kaas ting riktig og bra på de konkurransene han valgte å løpe i konkurransefart. Dessverre for Carl ble han syk og måtte stå over siste del av samlingen. Junioren på turen Lars Harald Aasheim gjorde mange gode konkurranser, og viser fremgang etter sykdomstrøbbelet han hadde i fjor.

Trener Raphael var nøye med at vi hadde konkrete arbeidsoppgaver å jobbe med under konkurransene, som gjorde at vi ble mer bevisst på våre styrker og svakheter i konkurransesituasjoner. For å få best mulig utbytte av samlingen ble det gjennomført rolige karttreningene ved siden av konkurransene.

Etter POM satte vi kursen opp til fjellet hvor det ble skifte av terrengtype fra lettløpt sanddyneterreng til steinformasjoner og mer kupering. Her fikk en del prøvd seg på tre økter om dagen, som både utfordret fysikken og konsentrasjonen. Skogsøktene bød på fantastiske terreng hvor vi stort sett smilte oss igjennom øktene. I tillegg var det tilbud om fire gode sprintøkter i små sjarmerende landsbyer.

Utenomsportslig var stemningen i laget veldig bra og latteren satt løst. Når samtalene rundt middagsbordet går på engelsk er det ikke til å unngå at noen historier blir mer morsomme enn andre. Historien om «the eggcar» setter seg igjen som et av samlingens mest humoristiske øyeblikk (for de som ønsker historien i sin helhet får kontakte Lone).

Det er ingen tvil om at løperne våre gjør mye riktig i treningshverdagen og med Coach Raphael som utfordrer oss på de små detaljene så er vi på riktig vei og ser frem mot våren som stadig nærmer seg.

0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Levert av IdrettenOnline