Stortrives i Sverige

Postet av Torbjørn Andersen den 27. Feb 2015
Torjus Bjørnstad hoppet av håndballen en lengre periode for å prioritere naprapatutdanningen. Nå er den tidligere BSK-spilleren tilbake for fullt på banen i den svenske eliteserien.

- Jeg har bodd her i Stockholm i syv år. Første året reiste jeg hjem og spilte kamper for BSK i helgene, men det ble litt stress, sier Bjørnstad, som spilte i BSK i hele ungdomstiden.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og Ricoh Handboll (foto)

Han la håndballen helt på hylla i halvannet år for å satse på utdanningen i Stockholm og er nå helt ferdig utdannet naprapat.


Vant Allsvenskan

Naprapati er en manuell behandlingsform som tar sikte på å normalisere problemer i bevegelsesapparatet. Dette skjer med ulike behandlingsmetoder gjennom en kombinasjon av muskel- og leddbehandling.

Ordet naprapati betyr å korrigere årsak til lidelse ifølge Wikipedia. Ordet er satt sammen av det tsjekkiske ordet «napravit», som betyr å korrigere, og det greske ordet «pathos» som betyr «lidelse».

- Jeg begynte å spille håndball igjen for Djurgården for fire år siden. Det tredje året vant vi Allsvenskan og rykket opp til Eliteserien. Ricoh har kjøpt opp klubben og vi er nykommere i sesongen 2014/2015, sier Bjørnstad.


- Utur
Nykommerne ligger tredje sist på tabellen etter 23 spilte kamper.

- Vi har hatt litt utur i matchene etter kamppausen. Det har vært litt mye stang ut, men vi mister ikke plassen i elitserien, sier Bjørnstad, som er toppscorer i klubben med 106 fulltreffere denne sesongen.

39 av de 106 målene har kommet på straffekast. Uttellingen på straffekast totalt er 80 prosent. Han har scoret på 39 av 49 straffer.

- Jeg burde ligge på 80 prosent og det burde man være fornøyd med. De straffekastene som er misbrukt irriterer meg selvfølgelig, sier Bjørnstad, som er nummer 16 på skytterligalisten.

Leder gjør Pontus Zetterman fra HK Drott Halmstad med totalt 166 fulltreffere.


Får masse tillit

Han gir sin egen trener ros for suksessen:

- Jeg trives veldig bra med å spille håndball på heltid og har en trener som jeg er veldig glad i og fornøyd med. Han har gitt meg masse tillit, sier Bjørnstad, som var med på en rekruttlandslagssamling oktober/november 2014.

Rekruttgutta (LMR) deltok i turnering i Polen fra 28.-30. oktober og møtte Luxemburg, Ungarn (rekrutt) og Polen (Rekrutter).

- Jeg satser ikke på landslaget men det er hyggelig å få sjansen. Jeg valgte skole og studier for fem år siden og nå er jeg ferdig utdannet, sier Bjørnstad.

Han utelukker ikke et comeback i BSK.

- Jeg holder litt kontakten med Proppen (Jan Karlsson) men tanken er å jobbe som naprapat. Hvis jeg skal hjem, blir det nok BSK dersom forholdene legges til rette for det. Uansett så har jeg en utdannelse jeg kan bruke når jeg er ferdig med håndballkarrieren og det er viktig, sier Torjus Bjørnstad.


Sjekk: Ricoh handboll
Sjekk: Tabellen i svensk eliteserie
Sjekk: Toppscorerlisten i svensk eliteserie

0 Kommentar

Kommentarer

Kommentarfelt er stengt

Levert av IdrettenOnline