En opptur på tampen

Postet av Eirik Lund Røer den 15. Feb 2015Sesongens andre Norges Cup-helg for juniorene er et faktum, hvor vi måtte vente lenge på oppturen. Les også om hva det vil si å gå Norges Cup som junior!

En drøy måned etter Norges Cup-starten på Lygna var det Nes i Akershus som stod for tur denne helgen. Tilsvarende konkurranseprogram som sist, bortsett fra at klassisksprinten var byttet ut med skøyting og denne gangen hadde NM-status. Vi har forberedt oss godt den siste måneden og hadde tro på gode BSK-resultater, men måtte vente lenge på oppturen og poengsanking.

Fredag var absolutt ikke vår dag. Bortsett fra Lars Sønsteruds 43. plass i M18, 23 sekunder bak poeng, var det enkelt og greit ganske svake resultater. Fillip Løken og Mats Burud Skjølsvold hadde en tung dag i sporet, og havnet et stykke bak på lista. Det samme gjorde Sigurd Lund Røer og Mille Bøhm Syversen i 19/20-års klassene. Judith R. Hole var heller ikke helt fornøyd med sitt løp i K17.

Noe bedre ble det på lørdagens NM-sprint, men heller ikke i dag hadde vi fullklaff. Jakob ble best av våre med den sure 31. plassen i prologen. Syv hundredeler skilte det fra å gå videre til kvartfinale. Uansett en sterk prestasjon av Jakob, som går sin andre skøyte"tur" på to måneder. Fillip får også en opptur etter gårsdagens nedtur, og havner rett foran Lars i prologen. En kort dag ble det også på Mats i NM-sprinten.

Søndag skulle vi få vår opptur, og som tidligere kom den på den klassiske distansen. 18-års gutta startet ballet med to poengplasser. 18. plass til Lars og 22. plass til Jakob er sterkt. Det setter oss i en eksklusiv klasse, da det ikke er mange andre klubber med to løpere blant topp-30. Fillip går også et godt løp, mens Mats klatrer noen plasser fra fredagens distanse. Det samme gjør Judith i K17, som var fornøyd med helgens siste løp. For Sigurd fortsetter dessverre nedturen, men er det noen som kan klare å snu det er det nettopp han. Vi har troen!

(artikkelen fortsetter under bildet)For dere som lurer litt på hva det egentlig vil si å gå Norges Cup for junior, og kanskje gleder dere litt til dere blir gamle nok:

Norges Cup for juniorer består av tre rennhelger (inkl. junior-NM) med tre konkurranser hver helg, samt en avsluttende finalehelg der det siste løpet kun er for de 30/50 beste løperne sammenlagt. Rennhelgene er det store høydepunktet gjennom sesongen, og samler alle satsende juniorløpere fra hele landet. De største gutteklassene teller for eksempel opp mot 200 løpere, der alle legger ned mange hundre treningstimer i løpet av året. Konkurransen er knallhard i langrennsnasjonen Norge!

Det er stas å gå Norges Cup, enten du satser hardt på å prestere godt og bli god eller bare er med for moro. Nettopp det er viktig for oss i BSK. Vi vil gjerne ha med alle!

For å klare det legger vi til rette for gode prestasjoner til disse rennene. Vi har blant annet med oss smørevogn, og smører og tester ski for best mulig resultat. Et profesjonelt opplegg yngre utøvere i klubben kan glede seg til å bli en del av når de blir gamle nok. En artig fun-fact fra helgens renn på Nes er at vi tilbakela over 100 km på testski for å finne frem til den beste smøringen for løperne! Honnør til testerne for det!

Til slutt må vi igjen takke skismører/tester Joakim Skirbekk Vister, skitester Magnus Fossgård og smørevogn-sjåførene Kurt Syversen og Lars Velle. Gratulasjoner også til utøverne for flotte resultater, og god innsats. Sammen blir vi best!

Neste store rennhelg er junior-NM i Hommelvik første helgen i mars, men før den tid skal 15-16 åringene i ilden i Hovedlandsrennet i Stokke. Inntil da; god vinterferie!

Resultater kan du se her.

Flere bilder fra helgen kan du se her.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline