Smøretips: KollMila og Rustadstafetten

Postet av Eirik Lund Røer den 6. Feb 2015Nok en ny rennhelg. Denne gangen ved to litt annerledes konkurranser i KollMila og Rustadstafetten. Se smøretips her.

Dette tipset er ment for å gi litt hjelp til hva du bør gjøre før rennet. Det er pt. (fredag) meldt noen minusgrader ved start på Frognerseteren lørdag, og stigende temperaturer ved mål på Sognsvann. Det vil dog trolig ikke endre seg så mye i snøen, som tross alt er det viktigste. På Skullerud søndag er det også meldt så vidt på minussiden, men her er det først og fremst kunstsnø i konkurranseløypa og dermed større slitasje.

GLID (begge dager)

  • Rens skiene og fjern all gammel smøring og møkk/skitt.
  • Varm inn SWIX CH/LF 6 eller Vauhti LF Grønn (eller tilsvarende) i glidsonen én-to ganger, med nedkjøling mellom hver gang (ca. 10 minutter).
  • Skrap vekk glider med plexisikling, og børst med bronsebørste og deretter med nylonsbørste.
På grunn av lengre distanse (lørdag) og mye kunstsnø/forurensning i traseen (søndag) bruker vi en hardere/kaldere glider enn temperaturen tilsier. Dette fordi en hard glider støter fra seg smuss bedre enn en myk/varm glider.

FESTE (søndag)


  • Rubb opp festesonen med sandpapir (#100).
  • Varm inn et forholdsvis tykt lag med hard grunnvoks (f.eks. Toko grunnvoks, Swix VG30 eller tilsvarende). Korkes og avkjøles.
  • Varm inn et tynt lag med en blå voks (f.eks. Swix V30 eller tilsvarende). Korkes og avkjøles.
På renndagen legges dagsaktuell voks oppå grunningen. Du kan gjerne legge et par lag blå voks (SWIX V30, Vauhti K21, Rode Super Extra) etter avkjøling av grunnvoks, men vent med resten til renndagen. Trolig blir det justering med type Rode Violet, Swix VR55(N) eller tilsvarende.

NB! Dersom det blir veldig mildt på Skullerud lørdag og det fryser på til søndag blir slitasjen enda større. Trolig vil det gå fint for de yngste, men de litt eldre bør muligens vurdere en klistergrunning som dekkes med dagsaktuell voks.

Bækkelaget vil ha et team av dyktige smørere hvor du kan få gode råd og tips. Vi samles i det store BSK-teltet på Skullerud!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline