Klar for NFF-jobb

Postet av Torbjørn Andersen den 5. Feb 2015

Monica Larsen har dømt sin siste kamp på eliteserienivå men hun gir seg ikke helt med dommergjerningen. Nye dommere får nyte godt av hennes kompetanse.

- Jeg har blitt en voksen dame, har en jobb (brannkonstabel) med mye helgejobbing og to barn. Totalpakken ble for krevende og jeg ga meg som dommer. Det ble rett og slett mangel på tid og tid til å være godt nok forberedt før kampene, sier Monica Larsen.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og BSK fotballgruppa (Foto)


Takket ja til NFF-jobb
- Skal du ikke dømme mer i det hele tatt?

- Når jeg nå gir meg, gir jeg meg helt. Det eneste jeg kanskje kommer til å gjøre er å dømme lilleputtgutten min, sier Larsen.

Hun har også takket ja til en henvendelse fra Norges Fotballforbund.

- De spurte om jeg ønsket å være veileder for dommere med oppfølging på den fysiske biten. Det har jeg sagt ja til. Det er mange nye lovende dommere på vei opp og det er stor forskjell fra 2. divisjon til dømming i Toppserien for kvinner, sier Larsen.


Startet i 2004
Hun startet dommergjerningen ved en tilfeldighet i 2004.

- Jeg hadde spilt fotball i ungdommen og ødela skulderen. Tanken var egentlig at jeg skulle bli trener og jeg kikket på trenerkurs. Så oppdaget jeg at det var et dommerkurs og det passet meg, sier Larsen.

Hun hadde alltid vært en av de som klaget mye på dommeren.

- Jeg tenkte at det kunne vært greit å lære seg reglene i alle fall, men det ble bare mer og mer dømming, sier Larsen.


Høydepunktene

Høydepunktene i dommerkarrieren har vært flere:
- Debut Toppserien for kvinner 2006
- Årets dommer i Oslo Fotballkrets 2006
- 4.dommer i Cupfinalen for Kvinner 2007
- Utnevnt til FIFA dommer 2008
- Hoveddommer Cupfinalen for Kvinner 2008
- BSKs bronsemerke 2008
- Årets dommer i Norge 2009
- Årets BSKer 2009
- Hoveddommer i Cupfinalen for Kvinner 2011
- BSKs sølvmedalje 2011
- 4. Dommer i Cupfinalen for kvinner 2013
- Årets dommer i Norge 2013
- 4. Dommer i J19 EM 2014

Hun trekker frem tre hløydepunkt. Det ene er cupfinalen i 2008.

- Den første cupfinalen i 2008 var det stort bare det å komme dit. Cupfinalen i 2011 mellom Røa og Stabæk var også en thriller av en kamp. Å være med på en cupfinale i Norge er noeav det kuleste du kan gjøre som fotballdommer. Det er et eventyr, sier Larsen.

Av de internasjonale høydepunktene trekker hun fram en VM-kvalifiseringskamp.

- Opplevelsen av å dra på tur 30 timer til Kazakstan var stor. Kampen mellom Kazakstan og Tyskland var det samme. Det var blant annet 2000 soldater på tribunen, sier Monica Larsen.


Les mer: Gir seg som dommer
Les mer: Eide ble FIFA-dommer
Les mer: Startet i NC
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline