Nyter livet i Kristianstad

Postet av Torbjørn Andersen den 30. Jan 2015
Christian O'Sullivan storkoser seg i Sverige med tabelltopp og over 5000 tilskuere på hver eneste hjemmekamp.

- Jeg trives veldig godt. Det er lett å spille håndball når vi vinner så mye kamper, sier Christian O'Sullivan, som dro til Sverige og proffspill sommeren 2014.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og Norges Håndballforbund (foto)

Klubbens hans IFK Kristianstad topper den svenske serien etter 18 spilte kamper. Det har blitt 16 seirer og to tap. Totalt gir det 32 poeng og åtte poengs ledelse på Eskilstuna Guif, som ligger på andreplass med 24 poeng.

- Laget har spilt ekstremt bra. For min del hadde jeg en periode ute med skade pga. albuen ute av ledd, sier O'Sullivan.


5000 tilskuere i snitt pr. kamp
Selv om laget vinner serien, betyr ikke det automatisk Champions League-plass.

- Vi må vinne sluttspillet for å komme til Champions League. Det kan vi klare men da må vi opprettholde den gode trenden laget har vært inne i. Målet vårt er å komme topp fire, sier O'Sullivan

Laget møter Drott Halmstad i sin neste seriekamp etter håndballpausen. Kampen spilles den 5. februar. Lagets topp-plassering i den svenske serien gjør også at publikum strømmer til hallen.

- Vi spiller i en hall med kapasitet på 5300 mennesker og har hatt 5000 tilskuere i snitt pr. kamp. Det er noe annet enn i Oppsal Arena. 3000-4000 av tilskuerne er håndballinteresserte og de resterende 1000 går på kamp fordi de synes det er kult, sier Christian O'Sullivan.Roser sin nye arbeidsgiver
Christian O'Sullivan roser sin nye arbeidsgiver.

- Det er et profesjonelt lag, en profesjonell organisasjon, et godt støtteapparat og utrolig hyggelige spillere, sier O'Sullivan.

Han reiste fra BSK til Sverige for å utvikle seg som håndballspiller.

- Nesten alle jeg spiller sammen med her har ambisjoner om å spille i de beste klubbene i Europa. Det skaper en veldig bra treningsgruppe, sier O'Sullivan.

- Hva kan du forbedre?

- Egentlig alt. Jeg må bli flinkere til å utfordre en- mot en og jobber med å utvikle et bedre skudd fra bakken, sier O'Sullivan


Savner snø
Christian O'Sullivan stortrives også i sin nye hjemby Kristianstad, som ligger i Skåne i Sør-Sverige. Nærmeste storbyer er Helsingborg og Malmö. Kristianstad har omtrent 40.000 innbyggere.

- Det er en fin by som er litt mindre enn Oslo. Vi kan sammenlikne det litt med Bækkelaget/Nordstrand som har et lite sentrum. Sentrum her er en del større enn på Bækkelaget/Nordstrand, sier Christian O'Sullivan

En ting savner han:

- Det er litt varmere her enn hjemme og jeg savner snøen. Jeg er glad i å gå på ski både nedover og bortover, sier O'Sullivan.


IFK Kristianstad (Klubbens nettside)
Slik får du billetter (Klubbens nettside)
Tabellen (Svenska Handbollförbundet)
Alt om Kristianstad (Wikipedia)
Les mer: Glenn Solberg roser Christian


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline