Ingvills mattips: Minestronesuppe

Postet av Torbjørn Andersen den 22. Jan 2015

Her kommer et nytt mattips fra BSK Ledestjerne, Ingvill Måkestad Bovim. Smakebiten kommer fra hennes bok "Winning Food":


Minestronesuppe (6 porsjoner)

Denne fargerike og smakfulle suppen varmer deilig når det er kjølig ute, og er en flott mulighet å få inn grønnsaker når ikke sommersalaten er langt unna.

√ 3 ss olivenolje til steking

√ 1⁄2 purre i ringer

√ 1 løk i terninger

√ 2 hvitløksbåter, hakket

√ 2 skrelte poteter i terninger

√ 1 gulrot i skiver

√ 1⁄2 squash i skiver

√ 1 rød chili, hakket og uten frø

√ 1 l kjøttkraft (eller kjøttbuljong)

√ 1 boks hakkede hermetisketomater

√ 100 g pasta(gjerne casareccesiciliane) kokt etter anvisning

√ 1bokshvitebønner, skylt i kaldt vann

√ 2 kvisterfriskrosmarin

√ revet parmesan til topping

√ litt sukker

√ salt og pepper


Ha olivenoljen i en stor kjele, la løk og hvitløk surre i et par minutter. Ha i alle grønnsakene og stek dem i 5 minutter. Hell på kraft og tomater, og la alt småkoke i 10–15 minutter.

Tilsett ferdig kokt pasta, bønner og finhakka rosmarin. La det få et oppkok, og smak til med salt, pepper og litt sukker. Server gjerne med ferskt grovt brød eller rundstykker til.Her forteller Ingvill litt om bakgrunnen for boka «Winning food»:
Helt siden jeg var tolv år har jeg hatt en stor interesse for matlaging og har lært meg å lage smakfulle retter. Dette i kombinasjon med min utdannelse som klinisk ernæringsfysiolog gir meg en kunnskap om hva kroppen trenger og hvordan vi kan dra nytte av smakfulle måltider er grunnlaget for boka.

Nøyaktig hvordan boka skulle være, og når jeg skulle lage den har ikke vært bestemt før jeg plutselig opplevde en stor nedtur i OL i London. Jeg fikk den kjedelige nyheten om at akillessen var røket og jeg måtte tilbringe 6-8 uker med foten i en boot.Da var det bare å sette i gang med å realisere drømmen. Sette seg på sofaen med foten høyt og starte kokebok prosjektet. Ukene etter det har gått kjempe fort og hatt et fantastisk spennende innhold.

Et av de sterkeste mottoene mine de siste par årene har vært: "learn from the best", noe jeg tok med meg inn prosjektet. Tanken gikk rett til andre internasjonale toppidrettsutøvere innen friidretten. Hvilke tanker har de om mat? Er mat like viktig for dem som for meg? Kan jeg få med meg noen av mine friidrettsvenner til å dele sine oppskrifter med meg og alle dere andre. Og svaret kom konstant!

Ja, de ville gjerne dele sin favoritt oppskrift og snakke med meg om mat. Da var det bare å finne frem krykkene og dra for å møte Usain Bolt, David Rudisha, Jesse Williams. Og etter det ble det matprat og matlaging med Ezinne Okparaebo og Andreas Thorkildsen her hjemme.En fellesnevner for utøverne i boka er at de er glade i mat og at mat engasjerer de alle sammen. Mat er følelser, tradisjoner og måltidet er et samlingspunkt. Det er ingen av utøverne som ville snakke om enkeltnæringsstoffer, men alle snakket varmt om måltidet. Og til alle som trener mye og føler de trenger noe ekstra kan jeg formidle at de aller fleste av oss, toppidrettsutøvere inkludert, ikke spiser kosttilskudd. En variasjon av vanlig fersk mat er det beste drivstoffet vi kan tilføre det fine maskineriet kroppen vår er.

Resultatet av kokebokprosjektet mitt kan dere se på www.winningfood.no


Les mer: Ingvills mattips: Lun rødbetsalat
Les mer: MatgLEDESTJERNER

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline