Bækkelaget med god innsats i Oslo Skifestival

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 19. Jan 2015
Tekst og bilder: Rikke Reinemo

Oslo Skifestival er nok årets største renn for de fleste yngre skiløperne. Ca. 2500 ivrige barn og unge fra Oslo, Akershus, Telemark, Vestfold, Østfold, Hedmark, Buskerud, Oppland m.fl stilte til start lørdag. Søndag var det stafetter og jaktstart med vel så mange deltagere. Bækkelaget stilte med solide 64 løpere på start lørdag, ganske jevnt fordelt mellom gutter og jenter. Artig å se at hele 23 jenter og 21 gutter stilte til start fra 12 år og under, det lover godt for rekrutteringen!

Det var god stemning i BSK-teltet begge dagene, med deilig sol og ikke for kaldt. Høybråten og Stovner skal ha stor ros for at arrangementet gikk knirkefritt hele helgen, rett og slett imponerende gjennomført!

I de fleste yngre klasser var det +/- 200 løpere i farta lørdagen og med mange ivrige tilreisende var det trangt om plassen øverst på resultatlistene, 10 små sekunder kunne bety 20 plasser på resultatlisten. Jakob Blix Flaaten, G13, kom på en flott 8 plass. Andre topp 50 resultater var Felix Reinemo (29), Marius Meldalen (33), Julie Fladsrud Bø (33), Ingvild Fossgård (34), Sigurd Bergersen Wilmo (35), Cecilie Bjørnstad (35), Jørgen Arneberg Vold (36), Vegard Stokke (36) og Eirik Ophus (39). Resten av utøverne gikk også knallfort og i de yngre klassene hadde Bækkelaget flere debutanter som virket til å trives godt i sporet til tross for ganske tøffe løyper. Ble man litt sliten mot mål, endret imidlertid humøret seg brått når man mottok de fine premiene i målområdet.

Stafettene på søndag var nok et høydepunkt for mange av løperne mellom 8-14 år. Ikke ofte man ser fellesstart for inntil 167 lag! Bækkelaget stilte med 11 lag, og alle løpere hadde topp innsats. Det var stor stemning rundt løypa og det var et så stort publikum at det var vanskelig å få gode publikumsplasser. I G13-14 kom Bækkelaget 1 med Felix Reinemo, Mathias Bjerke Pedersen og Vegard Stokke på en flott 9.plass mens i Mix 11-12 kom Bækkelaget 1 med Fredrik Sjøholt, Julie Fladsrud Bø og Marius Meldalen på en like imponerende 11.plass. Når de store stafettene var vel gjennomført kom de eldre løperne for å gå jaktstart basert på lørdagens resultater. Sigurd Wilmo klatret fra en 35 til en imponerende 19 plass, Helle Hultman klatret fra 48 til 35, mens Fredrik Wisløff klatret fra 64 til 62 plass. Oppsummert kan vi si det var en flott skihelg og vi håper vi ser alle og flere til i KM neste helg.

Flere bilder på vår Facebook-side.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline