Sesongens første NC-poeng

Postet av Eirik Lund Røer den 18. Jan 2015

Mens de fleste gikk Oslo Skifestival i Holmenkollen har våre juniorløpere denne helgen vært på Lygna i forbindelse med sesongens første Norges Cup-renn.

Norges Cup for juniorer består av tre rennhelger (inkl. junior-NM) med tre konkurranser hver helg, samt en avsluttende finalehelg der det siste løpet kun er for de 50 beste løperne sammenlagt. Rennhelgene er det store høydepunktet gjennom sesongen, og samler alle satsende juniorløpere fra hele landet. De største gutteklassene teller for eksempel opp mot 200 løpere, der alle legger ned mange hundre treningstimer i løpet av året. Konkurransen er knallhard i langrennsnasjonen Norge!

I BSK legger vi til rette for gode prestasjoner til de største rennene. Vi har blant annet med oss smørevogn, og smører og tester ski for best mulig resultat. Et profesjonelt opplegg yngre utøvere i klubben kan glede seg til å bli en del av når de blir gamle nok.

Med fasiten i hånd, kan vi oppsummere første NC-helg slik:

Judith Ingela Rickertsen Hole (K17) debuterte i Norges Cup-sammenheng denne helgen. Hovedlandsrennet som 15-16 åring er en liten smakebit på rammen og størrelsen rundt rennet, så helt nytt var det imidlertid ikke. Judith gikk fredagens 5 km skøyting og søndagens 5 km klassisk, fikk to fine opplevelser og var fornøyd med helgens innsats.

Mille Bøhm Syversen (K19/20) gikk kun søndagens 10 km klassisk, og fikk dessverre et litt tungt løp. Nå skal det sies at oppladningen ikke var optimal, og vi traff heller ikke 100 % med skiene. Da blir avstandene fort store. Men vi er optimistiske og gleder oss til Mille stiller fit for fight ved neste anledning.

Fillip Løken (M18) gikk alle helgens tre konkurranser. Fredagens 10 km fristil ble en opptur, og med en 53. plass tar han med det sin beste NC-plassering med alle tilstede. Også veldig moro at BSK-gutta er så jevne. På lørdagens sprintprolog er han 11 sekunder for sent ute til å avansere, mens i søndagens 10 km klassisk spiller ikke kroppen helt på lag. Alt i alt en grei NC-åpning for Fillip med en opptur, et greit renn og en litt dårligere opplevelse.

Jakob Velle (M18) gikk også alle tre konkurranser denne helgen. Fredagens fristilsrenn var hans første økt på skøyteski på en drøy måned på grunn av en leggskade. Dessverre fikk han kjenning med det under løpet, men den delte 53. plassen med Fillip er likevel respektabel med tanke på at han kun har trent klassisk den siste tiden. Lørdagens sprint ble en liten nedtur, men på søndag slo han fryktløst tilbake. En 14. plass i dette gamet lar seg høre, og dermed er sesongens første Norges Cup-poeng i boks.

Lars Sønsterud (M18) gikk alle helgens tre konkurranser. På fredagens fristilsrenn ble han vår beste i M18, men som for de andre manglet det siste lille. Det kom for alvor for Lars på lørdagens sprint, hvor han gikk inn til 18. beste prologtid og dermed kvalifiserte seg for kvartfinale. Der ble det dessverre litt for tøft, men en 22. plass totalt er sterkt og meget fortjent. Søndagens klassiskrenn var også bra, men sekundene var ikke helt på Lars' side og det ble en 38. plass, 15 sekunder bak poengplass.

Marcus Solbakke (M18) har hatt en litt trøblete sesonginnledning, blant annet med vond rygg, og var ute etter gode opplevelser på Lygna denne helgen. Selv om det varierte litt i de tre konkurransene tyder det i hvert fall på at ting går i riktig retning for Marcus, og kanskje får han en ny opptur på KM neste helg slik som i fjor.

Mats Burud Skjølsvold
(M18) gikk alle helgens tre konkurranser. Han var ikke fornøyd med fredagens og lørdagens renn, men følte det løsnet på søndagens klassiskløp. Da klatret han også plasser på resultatlista, noe vi håper fortsetter gjennom sesongen. Vi har trua!

Sigurd Lund Røer (M19/20) gikk alle helgens tre konkurranser. Helgen startet med sesongens beste skøyterenn for Sigurd, men dessverre var det et lite stykke bak poengplass hvor han helst ønsker å være. Sprinten på lørdag ble en liten nedtur da han ikke klarte å avansere fra prologen. Søndag var kanskje dagen han hadde størst forhåpninger, men dessverre fungerte det ikke optimalt da heller. Alt i alt en litt skuffende helg for Sigurd, som nå bare må nullstille og jobbe videre mot resten av vinterens mål. Det er heldigvis lenge igjen av sesongen!

Alt i alt en helg med både oppturer og nedturer. Kort oppsummert gir vi oss selv godkjent. Det er litt opp til der vi helst vil være, men det er heller ikke helt håpløst. En ekstra gratulasjon rekkes til Lars og Jakob, som begge tok sesongens første NC-poeng. Stor takk til Joakim Skirbekk Vister og Magnus Fossgård som har gått mange mil på ski for å teste frem de beste produktene under skiene, og Kurt Syversen og Lars Velle som trakk smørevogna opp/ned til Lygna.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Eirik Lund Røer
Hovedtrener/sportslig leder


Det ble lite tid til bildetaking denne helgen, derfor hilser vi i stedet fra smørevogna.Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline