Hoppgutta bytter landslagsplass

Postet av Torbjørn Andersen den 7. Jan 2015

Joachim Hauer overtar landslagsplassen til Phillip Sjøen i forbindelse med verdenscuprennet i Kulm. - Det gjenstår å ha to BSK-hoppere samtidig i World Cup men det kommer nok snart, sier Hauer.

Av Torbjørn Andersen (tekst og foto)

BSK Ledestjerne, Joachim Hauer, som vant to renn i Norgescupen på Rena er tilbake i det gode selskapet på landslaget igjen. Han reiser til skiflygning i Kulm 9., 10. og 11. januar.

- Det er veldig moro å være tilbake på landslaget. Jeg ble sendt hjem fra World Cup før jul med nedadgående formkurve, sier Hauer.

Disse stiller for Norge i Kulm
Anders Fannemel, Hornindal IL
Anders Jacobsen, Ringkollen Skiklubb
Rune Velta, Lommedalen IL
Daniel Andre Tande Kongsberg IL/FlyingTeam Vikersund
Johann Forfang, Tromsø SK/Trønderhopp
Joachim Hauer, Bækkelagets SK/Kollenhopp
Andreas Stjernen, Sprova IL


Har justert sittestillingen
Hauer kommer med igjen etter å ha levert to solide renn i Norgescupen på Rena. Han vant begge to.

- Jeg har fått trent i rolige omgivelser og funnet tilbake til formen. Jeg har hoppet mye på ski. Det er litt annerledes i verdenscupen siden det bare er offisielle omganger. I tillegg har jeg sett mye på video og fått justert sittestillingen, sier Hauer.

Han tror skiflygningsrenn vil passe ham godt.

- Skiflygning handler om å hoppe lengst mulig og jeg har en personlig rekord på 225 meter fra Vikersund. Jeg føler at jeg er en skiflyger, sier Hauer, som ligger på 57. plass i verdenscupen med 11 poeng.


Nummer 35 i verdenscupen

BSK Ledestjerne, Phillip Sjøen, som hadde en litt skuffende avslutning på den tysk/østerrikske hoppuka reiser hjem til Norge for å trene. Sjøen endte helt nede på en 38. plass i avslutningsrennet i Bischofshofen.

Han ligger på en 35. plass i verdenscupen sammenlagt med 59. poeng. Michael Hayboeck fra Østerrike leder med 689 poeng. Stefan Kraft er nummer to med 617 poeng. Peter Prevc er nummer tre med 584 poeng.

Les mer: Phillip i hoppuka
Les mer: Dobbeltseier til Hauer
Les mer: Sjøens fantastiske sommer

Alt om rennet i Bischofshofen
Se sammenlagtsstillingen i verdenscupen
Her kan du følge Hauer i Kulm

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline