Phillip i hoppuka

Postet av Torbjørn Andersen den 5. Jan 2015

Phillip Sjøen deltar i den tysk/østerrikske hoppuka. Resultatene har vært varierende. Mannen, Erling Johanssen, som har trent Sjøen i flere år er ikke overrasket.

Av Torbjørn Andersen (tekst) og Privat (foto)

- Han har prestert omtrent som forventet. Vi må ikke glemme at han var sykemeldt i tre uker med hjernerystelse. Han trenger flere hopp før han kan yte maks, sier Erling Johanssen og konkluderer:

- Ingen kan forvente at Phillip er i verdenstoppen foreløpig og det er bare flott at han ikke er det allerede nå. Det ville blitt for mye styr. Vi vet også at han er kapabel til å nå verdenstoppen når han får flere hopp, sier Johanssen.Solid åpning
Det åpnet bra i hoppuka for BSK Ledestjerne, Phillip Sjøen. Han startet med en flott 12. plass i Oberstdorf etter at rennet endelig kom i gang etter en dags utsettelse.

Det resultatet gjorde at han var nest beste nordmann. Bare Anders Fannemel med sin sjetteplass var bedre enn den nye norske hoppkometen. Stefan Kraft vant rennet foran Michael Hayboeck og Peter Prevc.

- Det var en veldig sterk prestasjon av Phillip å hoppe seg inn på en 12. plass, sier Johanssen.


- Det mangler ikke mye
I det andre rennet i Garmisch-Partenkirchen ble Sjøen nummer 23. Anders Jacobsen vant rennet foran Simon Ammann og Peter Prevc.

I det tredje rennet i Innsbruck kom han ikke med til finaleomgangen. Sjøen endte på en 38. plass. Richard Freitag vant rennet foran Stefan Kraft og Simon Ammann.

- Det er ikke så mye som mangler og Phillip kommer nok til å hoppe noen meter lengre etter hvert. Det handler om å ha litt tålmodighet, sier Johanssen.

Det siste rennet i hoppuka er i Bischofshofen.

- Det er i en bakke som jeg tror kan passe Sjøen, sier Johanssen.


Roser Hauer
Erling Johanssen roser for øvrig BSK Ledestjerne, Joachim Hauer, som vant to renn i Norgescupen på Rena i starten av januar.

- Joachim kom hjem fra verdenscupen og hadde mistet formen helt. Ved hjelp av litt videoanalyse og litt coaching så fant han formen igjen, sier Johanssen og konkluderer:

- Vi regner med at han er tilbake i verdenscupen eller COC-cupen allerede neste helg. Joachim har nesten like mye inne som Phillip, sier Erling Johanssen.Les mer: Sjøens fantastiske sommer
Les mer: Hauer med dobbelseier
Resultater fra hoppuka (ekstern lenke - FIS)

0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline