Andrew i verdenstoppen

Postet av Eirik Lund Røer den 22. Des 2014

Det er ikke bare hopperne i skigruppa som leverer resultater i verdenstoppen. Denne helgen gikk langrennsløper Andrew Young inn til en knallplassering i verdenscupen i Davos.

Med en 24. plass i sprintprologen kvalifiserte han seg som i fjor til kvartfinale i verdenscupen i Davos med hele eliten tilstede. Andrew har avansert til kvartfinaler i Tour de Ski tidligere, men dette teller ikke som enkeltstående verdenscuprenn og alle løpere er heller ikke tilstede. Derfor var helgens innsats nok en milepæl for BSK-løperen.

- Jeg hadde en god prolog. Forventningene var ikke så høye etter å ha gått dårlig forrige uke, men jeg traff bra teknisk og gikk fort på andre runden, oppsummerer Andrew etter prologen.

I kvartfinalen ble det dessverre stopp, men det ble like fullt en strålende topp-20-plassering både Andrew og Bækkelaget skal være stolte av.

- Kvartfinalen var hektisk. Jeg synes det alltid er mye mer kontakt enn det ser ut som på TV. Den siste svingen var trang, men jeg klarte meg greit. Jeg er godt fornøyd med topp-20, smiler Andrew.

Etter en litt tung sesongstart viser helgens innsats i Davos at formpilen peker riktig vei, og det lover godt for sesongmålene U23-VM og VM som kommer senere i vinter.

- Formen går riktig vei nå etter en litt tung sesongstart. Jeg har to-tre gode løp før jul, og det lover bra for resten av sesongen. Jeg håper å gå enda fortere senere i vinter, og særlig i U23-VM og VM. Kanskje kan jeg også klare semifinalen i verdenscupen en dag, avslutter han.

Vi gratulerer og ønsker lykke til i resten av sesongen!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline