Vi kommer sterkere tilbake

Postet av Eirik Lund Røer den 16. Des 2014

Forrige helg var landets eldste juniorløpere i aksjon i VM-mønstringsrenn på Lillehammer. Våre deltakere fikk det tungt i verdenscupløypene.

VM-mønstringen brukes som uttaksrenn til junior-VM senere i vinter, og er viktig for de som har ambisjoner om det. For våre løpere handlet det mest om å få gode svar, og fortsette på den gode jobben som allerede er gjort inn mot Norges Cup-rennene på Lygna etter nyttår. Etter en godkjent sesongåpning på BUL-sprinten for to uker siden håpet vi på stigning på Lillehammer denne helgen. Vi fikk imidlertid ikke helt de svarene vi ønsket oss.

Mille Bøhm Syversen har etter en tung fjorårssesong skumle planer om å bite godt fra seg igjen i år. Sesongstarten på Gålå viste at utgangspunktet var godt, men på Lillehammer ble det litt tungt. På fredagens 10 km skøyting kjente hun fort at kroppen ikke var helt med, og da går sekundene fort. Hun viser likevel mental styrke, fullfører løpet og får dermed god renntrening til det som venter senere i vinter. På lørdagens sprint tar Mille seg videre fra prologen med en 29. plass, men som på Gålå ryker hun dessverre ut i kvartfinalen. Alt i alt en helg som står til godkjent for Milles del.

Sigurd Lund Røer hadde ambisjoner om å kjempe om poengplass (dvs. topp 30) foran helgen, men fikk det ikke helt til i de tøffe løypene på Birkebeineren Skistadion. Både fredag, lørdag og søndag var han et stykke unna der han ønsker og vet han kan være, og helgen ble derfor en liten skuffelse for hans del. Nå ser han fremover, og planen for å snu trenden til senere i vinter er allerede lagt. Vi har trua!

I tillegg gjorde Erik Gjellan Bjerkevoll et gledelig gjensyn i langrennskonkurranse da han stilte på fredagens 15 km skøyting. Selv om det var lenge siden Erik hadde gått uten renn uten børse gjorde han en fin figur i VM-mønstringen.

Helgen ga oss også en mulighet til å teste rutiner rundt det sportslige rennopplegget på større renn. Smørevogna var med, vi testet og smurte ski, hadde stavpost og "langet" løperdrikke. Et opplegg våre yngre løpere kan glede seg til å bli en del av når de blir juniorer.

Selv om det var enkelte lyspunkt må vi erkjenne at vi ikke var helt der vi ønsker denne helgen. Nå skal vi bruke juleferien og de første januar-ukene på å trene godt, gå skirenn og samle overskudd. Da har vi ståltro på at formen kommer til første Norges Cup-helg!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline