Juniorgjengen i rute

Postet av Eirik Lund Røer den 4. Des 2014

Forrige helg startet de fleste juniorene konkurransesesongen med BUL-sprinten på Gålå. Sesongåpningen viser at vi er i rute.

En sesongåpning på juniornivå er ensbetydende med store forskjeller. Det er svært ulikt hvordan løperne har lagt opp treningen inn mot de første rennene. Noen har ambisjoner om junior-VM og har lagt opp til en slags formtopp. Andre bruker rennene som ren trening til det som kommer senere i sesongen. I tillegg er det selvsagt store forskjeller på hvor mye trening man har fått gjennomført på snø. Det gir utslag i uvanlig store tidsdifferanser, og sånn sett noe overraskende resultater.

For våre fem utøvere var BUL-sprinten en renntreningshelg. Målet var å komme i gang med to gode renngjennomkjøringer, og resultatene var i utgangspunktet sekundære og lite betydningsfulle. Selvfølgelig er det godt å ta med seg gode prestasjoner, men det var ikke det som var hovedmålsettingen denne helgen.

Etter sprint fristil og 5/10 km klassisk fikk vi imidlertid de svarene vi hadde håpet på og forventet:

Mille Bøhm Syversen var eneste som gikk videre fra sprinten på lørdag, og søndag gikk hun inn til en fin 19. plass. Absolutt i rute til å få et skikkelig "comeback" denne sesongen.

Sigurd Lund Røer gikk en av sine bedre skøytesprinter, men det holdt dessverre ikke til avansement. Søndag var førsterunden god, men som for mange toppløpere mangler det foreløpig litt på farten og renntreningen til å holde hele veien inn. Det kommer!

Jakob Velle, Lars Sønsterud og Fillip Løken gikk alle nesten like fort på sprintprologen. Et stykke unna avansement, men så var det også i konkurranse mot alle juniorene og ikke kun egen aldersklasse. På distanserennet var Jakob sterkest, men også de to andre gjorde godkjente sesongåpninger.

Kort oppsummert er vi i rute foran sesongen, og vi har en god plan på hvordan vi skal gå enda fortere senere i vinter. Neste konkurranse er junior-VM mønstring på Lillehammer for Mille og Sigurd, mens de yngste juniorene skal gå kretsrenn på Lygna/Konnerud.

Vi gleder oss til fortsettelsen!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline