Kalde, men fornøyde!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Det var kanskje ikke enorme mengder med snø på Gomobu, men en gjeng med enormt mye skiglad ungdom var det i hvert fall.

Denne artikkelen omfatter i all hovedsak 13-16 års gruppas helg på Gomobu, men inneholder også noen fellesaktiviteter.

Se oppsummeringsfilm med tilbakeblikk nederst i artikkelen!

Fredag 21. november

Et par stykker kom opp allerede torsdag, mens de første på fredagen hadde dratt fra Oslo allerede kl. 06.00 om morgenen. Likevel var det litt utpå dagen at Bækkelagets Sportsklub Skigruppa virkelig inntok Gomobu Fjellstue, for 11. året på rad. Noen av deltakerne har til og med vært tilstede i alle årene…

13-16 års gruppa hadde en frivillig økt på ettermiddagen for de som hadde kommet tidlig opp. Hele 12 utøvere deltok og noen fikk seg sin første skitur for året. Meget bra oppmøte med tanke på at denne økta var frivillig, og at mange hadde reist opp tidlig.Resten av kvelden gikk stort sett til utpakking, middag og det som ellers skjer på Gomobu; løping i gangene og mellom hyttene, avslapping og godt sosialt samvær.

Lørdag 22. november

Det var kaldt da vi stod opp lørdag morgen – veldig kaldt. Jeg fikk dessverre ikke sjekket gradestokken, men er ganske sikker på at den viste opp mot minus 10 celsius. I tillegg var det en sur vind, så det gjaldt å kle seg godt.

Det kalde været til tross, skiløpere mister ikke motet av den grunn. Det er jo slike forhold vi lengter etter: blå ekstra-føre og trikkeskinner! Når det gjelder forholdene for øvrig kunne det sikkert vært mer snø, men med tanke på snømengdene er jeg mektig imponert over de løypene som lå tilgjengelig for oss.

1. økta gikk i klassisk stil, og vi startet med å finne tilbake til godfølelsen, balansen og tyngdeoverføringen. Slikt fikser veldig få på 1-2-3, men vi trenere så stor fremgang i løpet av de to første timene. Før vi gikk tilbake avsluttet vi med stafett, selvfølgelig til stor glede for løperne.Timene før den neste økta ble benyttet til en god lunsj, litt avslapping, og etter hva jeg har hørt: Singstar! Vi trenere fikk ingen solokonsert, men ryktene sier at Mikkel hadde den beste klangen i stemmen.

Om det var kaldt og surt under 1. økta, var det enda kaldere på den andre. Her gjaldt det å holde varmen, og selv om mange ble kalde på både tær og fingre holdt alle humøret og iveren oppe. I tillegg til å fortsette å jobbe med teknikken hadde vi en duellkonkurranse med premie til vinneren. To og to gikk i heat, og underveis i løypa skulle man ta av seg skiene og snurre 10 ganger rundt seg selv. Her gjaldt det å ha litt flaks, samt å holde seg på beina.

På kvelden er det stort sett bare felles middag som står på programmet, men i år var det også en ny aktivitet. Både barn, ungdom, trenere og foreldre samlet seg for å se på bildeshow fra dagens økter. I tillegg ble det delt ut to gavekort i hver aldersgruppe. I 13-16 års gruppa var det vinnerne av vår spesielle stafett som fikk gavekortene; Sindre og Pernille. Anniken fikk også en oppmerksomhet for fantastisk pågangsmot etter å ha startet i gruppa i høst.

Etter den tradisjonelle middagen var det igjen avslapping, film, og Singstar på hyttene. Skal vi tro ryktene var det visstnok litt flørting på gang også…

Søndag 23. november

Søndagen er tradisjonelt sett satt av til langtur. I fjor hadde vi riktignok byttet ut langturen med et "nulløp", men i år var det tilbake på programmet. Gradestokken viste fortsatt minus 10, men det var så å si vindstille. Med andre ord; perfekte forhold for en langtur.13-16 års gruppa gikk i lang, lang rekke innover fjellet. Alle hang med og humøret var på topp. Det var også tydelig at Singstar-aktiviteten om kvelden hadde gitt mersmak, for nå gikk faktisk store deler av gruppa på ski mens de sang. Ungdommen varierte mellom gamle ABBA-slagere til mer nyere musikk av Akon og Cascada.Vi fullførte runden på ca. 20 km, og underveis hadde vi en morostafett. Like moro var det ikke å gå tilbake å rydde hytta, og sette kursen hjemover mot et grått Oslo.

Tusen takk for en fantastisk flott samling!
MÅ SPILLES MED LYD!
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline