For en helg!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Skigruppas årlige snøsamling på Gomobu er avholdt. Snøen kom også dette året akkurat i tide, og det ble igjen en flott samling på fjellet.

For tiende år på rad reiste skigruppa til fjells, til Gomobu Fjellstue i Valdres. I begynnelsen av uka så det lenge dårlig ut med tanke på skiforholdene, og en kunstsnøløype på 2 km er ikke akkurat ideelt for en gjeng på nesten 200 utøvere inklusiv foreldre. Dessverre gjorde dette og en "snøgaranti" at det var en del som valgte å melde seg av.Men snøen kom til slutt og jeg må ærlig innrømme at forholdene var mye bedre enn jeg hadde forventet. Det er begrenset hvor mye snø det kan komme på noen dager, men de centimeterne som kom hjalp virkelig, og gjorde at vi fikk en veldig flott samling. Med en 3 km kunstsnøløype i ypperste kvalitet samt en 10 km i natursnø var alt lagt til rette for en utbytterik treningshelg.I alt var det 110 barn og foreldre som reiste til Gomobu. Stemningen var stor, alle smilte, skiene var bra og høstens barmarkstrening hadde lagt treningsgrunnlaget. I tillegg til stor skiaktivitet og trening er det sosiale rundt Gomobu viktig, og helt sikkert en avgjørende faktor for mange som reiser. Er det en ting skigruppa kan være stolte av, så er det miljøet!Lørdag morgen våknet vi opp til en gradestokk som viste minus 15 grader. I tillegg var det sur vind som gjorde noen av trenerne litt skeptiske til hvordan barna ville takle forholdene. Heldigvis viste gradestokken seg å være feil, og vi fikk en veldig flott dag i blå ekstra føre.Mange gikk sin første skitur denne helgen, og da tar det alltid litt tid å få inn "go'følelsen". Og det er nettopp dette som har stått i fokus under denne samlingen. I tillegg til det sosiale og å spre skiglede har de fleste gruppene jobbet med å få inn "go'følelsen". Vi har terpet på alt innen teknikk og fremgangen var stor på de timene vi tilbrakte i skiløypa. Diagonalgang, dobbelttak med og uten fraspark, enkeldans, dobbeldans, padling med riktig og feil hengarm, hoftebevegelser og tyngdeoverføring.

Sammen med alt dette har vi også hatt mye lekbetonet trening. Ski er gøy, øving gjør mester, og etter denne helgen er vi allerede godt på vei.Søndag ble en like fin dag og vi var nok en gang heldige med været. Vanligvis er søndagsøkta satt av til langtur, men denne gangen var det flere av gruppene som kjørte en litt annen vri. Den yngste gruppen med Christian Steen Eriksen i spissen hadde mye lek og moro på ski i klassisk stil. 11-12 års gruppa, med Knut Arne Røer og Øivind Brennhovd som trenere, hadde fristilslangtur med innlagt morostafett. 13-16 års gruppa, med Marte Trondsen, Sjur Wethal og undertegnede som trenere, hadde distansetrening der utøverne skulle gå så likt som mulig på flere runder.Helgen ble rundet av med en god lunsj, og da kulingen kom over vidda satt vi allerede i bilen på vei hjem til barmarkstrening i Oslo.

Tusen takk for en flott samling!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline