Vel gjennomført snøsamling på Gomobu

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

Helgen 19-21 november hadde skigruppa vår årlige snøsamling på Gomobu Fjellstue i Valdres. I år med rekorddeltakelse, 229 påmeldte. Barn, foreldre og trenere dro opp torsdag og fredag ettermiddag, forventningsfulle og med håp om å prøve skiene… Var det snø nok?

Bækkelagets Sportsklubb Skigruppa er i kraftig vekst. Dagens medlemstall er på rekordstore 311, og det var hele 229 deltakere på den årlige snøsamlingen på Gomobu. Langrenn og skiskyting er "in" om dagen. Noe som gjør BSKs skigruppe til den mest økende i regionen. Snøen kom akkurat tidsnok og gjorde det mulig å trene på ski fremfor joggesko. Årets skisesong var i gang! Løpere fra 6 til 17 år deltok, i tillegg til landslagsaktuelle Remi Andersen. Innkvartering for noen på torsdag, men de fleste kom fredag ettermiddag.

Lørdagen kom med knall sol og minus 10 grader. De første gruppene var ute på økt en alt kl 0830. Dette var ingen feriekoloni! I aldersbestemte puljer forsvant de innover vidda, de blå og gule BSK draktene som perler på en snor. Etter de aktive kom foreldre og småsøsken, og til slutt jammen også et "skikurs" for voksne ledet av en av våre sponsorer. Et vakkert syn med så mange løpere innover vidda og med Skogshorn i bakgrunn. Den første dagen bestod for det meste av teknikk og lek, og for de eldste også litt filming. Etter to lange økter var det mange utøvere og foreldre som hadde godt av en liten hvil! Kvelden ble avsluttet med gløgg ute og med festmiddag inne for store og små… Barn/unge i ulik alder underholdt under festmiddagen.

Søndag om mulig et enda flottere vær, ikke et vindpust 800 m.o.h. Siste dag på treningsprogrammet; Langtur: Alle grupper hadde satt det opp på skjema. Imponerende av de aller yngste(6-9år) som kjempet seg fram og gikk hele 20 km på langturen. Vi hadde strålende vintervær hele helgen, kaldt, knallsol og da mørket kom sigende var det måneskinnet som viste vei, før de aller ivrigste tok frem hodelyktene.

Det sosiale fellesskapet var også på topp. Utøvere fra 10 år og oppover var fordelt på hytter. Snøballkrig, prating på hytta, spill, video og felles frokost, lunch og middag er bare noen av tingene som blir gjort utenom treningen.

Alt hare en ende, også en treningssamling i BSK. Den årlige snøsamlingen som henger nesten like høyt som julaften var over. En helg med masse trening og uteliv, kø i dusjen, og trengsel i smøreboden. Hverdagen er over oss igjen, men med håp om fortsatt snø også her i lavlandet. Og sånn som vi savner sjokoladepudding til lunsj….


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline