Strålende skihelg i tett tåke

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014

"Strålende!" var kommentaren vi hørte da skifolket fra BSK våknet på Gomobu i Valdres lørdag 23. november. Riktig nok lå tåken tett og tung over toppene, men i løypene, der var det drømmeforhold!Mange av oss husket fjorårets familietur til fjells, da et par kilometer kunstsnø måtte bære hele skieventyret for oss alle. Ikke rart det var godlåt å høre i år! Nypreparerte løypenett ga ypperlige treningsforhold for alle aktive – og rikelig med korte og lange turalternativer for foreldre og søsken.

- Morsomt! sier Sofie Hildal Gundersen, ti år og førstereisjente til fjells sammen med Skigruppa.

Lørdag ettermiddag kunne hun se seg selv og treningskameratene sine på video. En film med mye action! Ikke minst da hele gjengen lekte sisten på ski med fire og fire på lag.

- Hos oss blir det nok langrenn i mange år fremover, mener pappa Bjørn Gundersen.

Og ved frokostbordet søndag morgen finner vi Sofie, lys våken og klar for langtur. Ingen problemer med å stå opp, og spør vi om det kan være slitsomt med så aktiv treningshelg, så spør vi nok litt feil.

- Jeg visste jo at hun har mye energi, men kanskje ikke så mye, kommenterer pappa'n.

Til fjells i 35 år

Jarle Sundelin, leder for Skigruppa, er synlig godt fornøyd med at 120 BSK'ere, 60 barn og 60 voksne, tilbringer en novemberhelg sammen på fjellet.

- Dette er en tradisjon vi har klart å holde gående i 35 år! sier han.

Ofte har disse førjulsturene til fjells sammen med Skigruppa vært sesongens første møte med ski og snø. Det var nok ikke så mange som kom til fjells med uprøvde ski i år, men en viktig helg er det likevel – og det på flere måter:

- Vi samler mange foreldre her, og dette er også en sosial happening, sier Sundelin. - Det aller viktigste her i Skigruppa er at vi har mange barn som lærer å gå på ski. Dessuten har vi mange foreldre som lærer å smøre ski, også. Uansett er det mange her som lærer noe de kan ha glede av resten av livet, sier Sundelin. Han mener det viser en flott utvikling for Skigruppa i BSK når man hvert år kan mønstre godt over hundre deltagere på en slik felleshelg.

Hanne-May Scheen, som sammen med resten av "Team Gomobu" tok ansvar for de sosiale aktivitetene, har hatt en klar ambisjon: - Målet er at folk skal ha det moro sammen! Det er viktig å ha det gøy på ski, og det er viktig at de som trener sammen, blir kjent med hverandre og trygge på hverandre, sier hun.

God bedring, Lars Jonas!

Ett skår i gleden: Lørdag ettermiddag var Lars Jonas Narvhus (12) riktig uheldig. Nederst i en brattbakke falt han i løssnø. Det så kanskje ikke så ille ut, men var det likevel. Med brudd i håndleddet måtte han kjøres til legevakten på Fagernes, og derfra ble han og pappa Svein Jørgensen sendt videre til sykehuset på Gjøvik.

Gomobu-Gjøvik tur/retur er en lang tur. Med smerter er den forferdelig lang.

Men sent på kvelden kom Lars Jonas ferdiggipset tilbake, og når dette skrives, er han ved godt mot. Det blir trening uten staver i tiden fremover.
0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline