Lite snø, men mye skiglede på Gomobu

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 29. Okt 2014


Til tross for mangel på natursnø ble det en fin samling på Gomobu. Sigrid Elsrud (mor til Simen og Snorre) har skrevet noen ord om sine inntrykk, og fått dem trykket i både Nordstrands Blad og BSK-posten. Vi publiserer dem gjerne her også.Gutta i gruppe 7-9 år
Sesongstart for skigruppa i BSK: LITE SNØ, MYE SKIGLEDE

Skiløperne i Bækkelagets Sportsklub har startet sesongen på tradisjonelt vis: 130 BSK'ere var samlet på Gomobu i Valdres den siste helgen i november. Utrolig hvor mye skiglede 2,8 kilometer løype kan utløse!
Det er noe helt spesielt med små entusiaster som får på seg skiutstyret for første gang i en ny sesong. De har glede i takene og ambisjoner i frasparkene. Lek og alvor, slit og moro.

Slik skal det helst være, og slik var det da skigruppa i Bækkelagets Sportsklub arrangerte sin årlige samling på Gomobu i Valdres.
Vertsskapet hadde jobbet hardt i dagene før for å oppfylle snøgarantien. Denne gangen var resultatet knappe 3 kilometer kunstsnø. Ikke så mye å boltre seg på, med andre ord, men likevel nok til at treningen kunne gjennomføres etter programmet. Et lite dryss «natursnø» la seg dessuten over den hardpreparerte kunstsnøen og ga gode forhold lørdag morgen. Skiene ble smurt med grunnsmøring og blå voks, og da hadde de fleste både feste og glid.

Juniorene (12-18 år) reiste oppover til fjellet og sesongstart torsdag kveld og hadde allerede gjennomført to treningsøkter da resten av gruppen kom etter fredag. Lørdag morgen måtte juniorene stå ekstra tidlig opp for å rekke sine første runder i løypa, før de andre og yngre aldersklassene kom etter og fylte opp snøen sammen med sine trenere.

Skulle det bli noen meter med ledig løype i løpet av dagen, ble den aldri liggende lenge ubrukt: Det var mange foreldre med som også mer enn gjerne tok noen runder.

God rekruttering

Skigruppa i BSK har hatt god rekruttering i høst. Gruppen med de aller yngste (7-9 år) har økt i løpet av høstukene og teller nå nærmere 40 gutter og jenter. Hittil har de løpt på asfalt, grus og gress hver tirsdag fra Sportsplassen. Stor glede derfor over å komme til fjells og gå på ski - helt på ordentlig!

For mange barn og unge som begynner i skigruppa i BSK, blir den årlige samlingen på Gomobu raskt en tradisjon. Det er en tradisjon som også resten av familien får del i. Store og små pakker ski, støvler, gnagsårplaster og oppspart entusiasme i bilen og kjører sammen til fjells for en helg med intens trening og mye sosialt samvær.

Vi kjenner nok flere som vil rangere årets høydepunkter omtrent slik: «17.mai, julekvelden og skisamlingen på Gomobu» - i tilfeldig valgt rekkefølge.

Og at vi er støle og stive mandag morgen, det betyr bare at det har vært en god start på sesongen!


Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline