Fantastiske skiopplevelser på årets Hovedlandsrenn!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 27. Feb 2020

Sven August Tjenshaugen, Thomas, Lindvik og Willam Kamsvåg i gutter 15 år

I slutten av vinterferieuken braket det løs i Nybygda, der årets Hovedlandsrenn for landets skiløpende 15- og 16-åringer gikk av stabelen. Bækkelagets Sportsklub stilte med 11 utøvere, som sammen med om lag 1100 andre ungdommer var påmeldt til konkurranser tre dager til ende. For mange av disse er Hovedlandsrennet sesongens store mål. Det er det den største skifesten de kan delta på, og det er spennende, moro, men også litt skummelt å konkurrere mot så mange løpere fra hele landet. 

BSKs gjeng samlet seg torsdag formiddag for gjennomgang av løypene. Løperne delte tanker og meninger om hvorvidt det lønnet seg å ta indre eller ytre bane i svinger, om teknikksonene lå riktig plassert, og hvor de kunne utnytte sine styrker for en sterkest mulig konkurransegjennomføring. I smøreteltet gjennomgikk det frivillige foreldrebaserte smørerteamet alle rutiner for helgen, slik at alt skulle fungere optimalt. Værmeldinger ble grundig sjekket, og så dobbeltsjekket, og ingen tilfeldighet skulle få ødelegge for kvaliteten på skismurningen. Og slik ble det også. Teamet stod på fra morgen til kveld, så alle skiene var helt perfekte på fredagens klassiske distanserenn. 

Fredag morgen var det duket for distanserenn. Først ut var jenter 15. BSK stilte med Selma Jacobsen og Milla Grosberghaugen Andreassen, som begge to gikk offensivt ut fra start i en tapper kamp mot landets øvrige topptrente o2-snappere. Og den sterke treningsinnsatsen og utviklingsfokuset jentene har hatt gjennom sommeren og høsten betalte seg. Selma klokket inn til en utrolig god 31. plass i konkurranse med nærmere 200 andre løpere. Milla var enda sterkere. Hun gikk 20 sekunder raskere og ble med det nummer 15 i en uhyre tett klasse. Det skilte kun 8 sekunder til topp 10, og 27 sekunder til en topp 5- plassering. 

Milla og Selma i jenter 15 år

Like etter var det guttenes tur. Vi tør påstå at alle gjorde sesongens beste renn og hadde god utvikling fra tidligere i sesongen. Det var tøffe løyper, og en god porsjon stålvilje krevdes for å dra seg gjennom løypene. En kanskje litt overmodig BSK-løper gikk ut med det remmer og tøy kan holde. Wilhelm Hjelpdahl Deinboll ble ved sekunderingspost 1 og 2 klokket inn som nummer 13 i klassen, der over 250 løpere deltok. Men overmotet hadde sin pris, og Wilhelm gikk på en liten smell i de tunge løypene. Han ble til slutt klokket inn på 37. plass. De øvrige guttene har hele sesongen knivet seg imellom. Sekundstriden har vært til å ta og føle på i hvert bidige renn, og selv om noen nok var skuffet, mens andre fornøyde når vi talte opp, kan vi være samstemte i at alle gjorde en topp innsats og et godt renn ut fra egne forutsetninger. Årets overraskelse var Vegard Seligmann Andresen som hadde funnet et ekstra lager av krefter til Hovedlandsrennet. Han overgikk både sine egne og andres forventninger med god margin denne fredagen. 

Lørdag var det duket for langrennssportens formel 1, Sprint. Værgudene var overhodet ikke i det gavmilde hjørnet denne dagen, og det skiftet fra tungt regn til vindkast som fikk selv de foreldrene med lavest tyngdepunkt til å bøye knærne for å stå støtt. Men løperne lot seg ikke affisere og stilte med godt mot og blankpolerte skøyteski fra smøreboden. Alle sammen gikk rett ut i en voldsom fart og med topp motivasjon. I Hovedlandsrennet går de 30 beste løperne videre til finalerunden i sprintøvelsen, mens de resterende løperne går det som kalles Skicross – en utfordrende og spennende hinderløype som gjennomføres i utforbakke med ski på beina. Og her markerte BSK seg nok en gang. Selma Jacobsen – som har bakgrunn fra turnsporten – hoppet, spratt og manøvrerte seg grasiøst gjennom porter og hopp og til slutt gikk hun inn til en råsterk 4. plass.  Wilhelm H. Deinboll knallet til med en 3. plass og fikk med det helgens beste BSK-plassering. Alle andre løperne gjennomførte en god skicross og kom fra dem med lemmer, ski og staver i behold og et stort smil om munnen. Mon tro dette har lagt grunnlaget for mang en lavterskel hopp- og skikonkurranse i hvitkledde påskefjell?

Wilhelm Deinboll 3 premie LangrennscrossWilhelm H. Deinboll G 15 år 3. Premie Langrennscross 

Men en løper gikk videre i dagens formel 1 løp: Milla G. Andreassen var sylskarp i prologen med en 5. plass og gikk med det videre til kvartfinaler. Her møtte hun fem andre jenter som alle knivet det tøffeste de kunne om de to første plasseringene og videre avansement. Og som på bestilling gikk Milla ut i tet, tok ledelsen fra start og holdt den nærmest helt til mål. Med det sikret hun seg semifinaleplass. 

Venteperioden er ganske uutholdelig for løpere, foreldre og trenere, men Milla ble til sist trukket i semifinale 1 – et tøft heat med råsterke løpere. Nivået var knallhøyt og det ble tett om plassene ut fra start. Milla kom i den litt uheldige fjerdeposisjonen og hadde et vanskelig utgangspunkt etter første bakke. Men hun holdt hodet kaldt, og etter fantastisk manøvrering i utforbakken var hun oppe på bakskiene til lederen. Der bet hun seg  fast, og selv med en gampende gjeng som kom bakfra satte hun utfor side om side i lederposisjon med ei annen jente. Bakfra kom nok en løper, som over den smale broen på vei inn til stadion presset seg mellom dem, helt på kanten av lovverket, og skapte ubalanse. Dessverre gikk det ut over Milla, som gikk i bakken og mistet muligheten til å gå i finalen. Men hadde hun fått gå er det liten tvil om at formen hennes denne dagen ville hjulpet henne til en kappestrid helt fremme i feltet. På tross av et surt nederlag gikk hun inn til en fantastisk 11. plass, og er full av motivasjon for å hevne seg neste år. 

Milla G. Andreassen  J 15 år, kvartfinale sprint

På søndag var det stafett hvor utøverne konkurrerer for sin egen skikrets. Oslo var konkurransens største deltaker og hadde så mange lag at slitne trenere og støtteapparat så vidt evnet å ha oversikt i kampens hete. Men været viste seg fra sin beste side. Solen strålte og la grunnlaget for en helt fantastisk avslutning på årets Hovedlandsrenn. Løperne gjorde en super jobb og kjempet for sine lagkamerater fra andre klubber. Alle hadde en utrolig god opplevelse og kunne se tilbake på en fantastisk helg med gode opplevelser. Det ble knyttet vennskap til løpere på tvers av klubber og kretser som de forhåpentligvis  beholder resten av livet. En ting er sikkert; opplevelser som dette setter spor og bidrar til å holde barn og unge i og videreføre skisportens gleder videre. 

Takk for en utrolig fin helg sammen, vi gleder oss til neste år! 

Trenerteamet

v/Tord Bakke Arvesen


Vi samlet mange i gjengen til et felles bilde. Her gjengen flankert med trenere Rikke Bjørbæk og Tord Bakke Arvesen

Joachim Eckoff G 15 år og  jentene Selma Jacobsen og Milla G. Andreassen i J 15 år

Stella J. Lauvstand, Oda Jutkvam i J 16 og Milla G. Andreassen J 15


Wilhelm H. Deinboll  og Axel H. Grimstad i G 15

Vårt fantastiske Smørerteam som stod på for utøverne fra kl. 06.00 hver morgen! Vi bøyer oss i hatten for disse gutta. For en innsats!!!

BSK hadde plass i smørerteltet sammen med alle andre klubber i Oslo Skikrets
Smørersjef Ola Andreassen i midten sammen med Peter Deinboll til venstre.
Karl Erik Tjeneshaugen helt til høyre i bildet var også en del av vårt smørerteam.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline