Bækkelagets SPK - Telemark

Bækkelagets SPK - Telemark

Trym verdensmester på Rjukan

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 25. Mar 2019

Trym Nygaard Løken vant VM-tittelen i Telemark Klassisk når VM startet på Rjukan i Gausta Skisenter sist onsdag.

Hele verdenseliten var på plass på Rjukan og det var store forventninger til Trym, som inneværende sesong har vunnet WC-kula sammenlagt på telemark. Det var vanskelige forhold med sterk vind og starttidspunktet ble utsatt i flere timer da skiheisen ble satt ut av spill i de verste vindkulene. 

Når rennet til slutt ble startet innfridde Trym til gangs med solid kjøring i den lange og krevende løypa. Sølvmedaljen gikk til Jure Ales fra Slovenia og bronsemedaljen til landslagskollega Sivert Hole fra Åndalsnes IF.

I dameklassen stilte både Gøril Strøm Eriksen og Ella Strøm Eriksen til start sammen med en stor junior-gruppe. Når landslaget Guro Helde Kjølset hadde et ublidt møte med snøen underveis, ble BSK-jentene de to beste norske i dameklassen med henholdsvis 9.plass og 10.plass. Sterke resultater da hele verdenseliten stilte på startstreken.

Jacob Alveberg fra BSK stod over åpningsrennet da han et par dager tidligere fikk en kneskade som trengte pleie før han kunne stille på de øvrige VM-distansene. 

Artikkel på Skiforbundet.no
Resultater på FIS-ski.com
Full playback av livestream på SkiTV.noTekst/foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline