Sterk telemark-kjøring ga VM-billett for juniorene

Postet av Bækkelagets SPK - Telemark den 13. Mar 2019

Trym får følge av både Gøril, Ella og Jacob når senior VM starter på på Gaustadblikk/Rjukan onsdag 20/3. Juniorene leverte sterke resultater på NC sist helg med NC Klassisk på Bjorli lørdag og NC fjelltelemark i Skorgedalen søndag.

Gøril Strøm Eriksen kom på andre plass lørdag og det måtte hundredeler til for å skille henne fra første plassen som Andreas Fiskaa Haugen kapret. Ella Strøm Eriksen kom da på en fin femte plass i samme klasse. Jacob Alveberg vant overlegent menn junior med 5 sek margin til andre plassen. Vi må ikke glemme Trym Nygaard Løken som vant klart senior herrer foran Sivert Hole fra Åndalsnes IF, og det formen virker bra foran VM på hjemmebane.

(Jacob fra lørdagens Klassisk)

Søndag var det fjelltelemark med Skarvenrittet og det betyr feller under skiene og klatretur opp til startsted, som pga. vanskelige forhold var flyttet noe ned fra selve toppen. Strabasiøs ferd til start med mye løssnø og dårlig sikt så ikke ut til å hindre junior-trioen nevneverdig.
Gøril vant kvinner junior, 14 sekunder foran Lene Marie Husvik fra Eidsvåg IL, med Ella på en flott delt fjerde plass. Jacob gjorde det også bra og endte på andre plass bak Tor Kjetil Alstad fra Eidsvåg IL.

(Gøril på start i Skarvenrittet søndag)

Resultatliste fra NC Bjorli Klassisk her

Resultatliste Skarvenrittet her

Artikkel på Skiforbundet.no her

Tekst og foto: Morten V. Eriksen


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline