Svalbard Skimaraton 2018

Postet av Sigurd Lund Røer den 3. Mai 2018


Etter en lang skisesong er det ikke uvanlig at man er lei av snø og skirenn når kalenderen viser april. Våren kan imidlertid være en fin mulighet til å gå mye på ski, og det er også mange fine turrenn mot slutten av sesongen. Svalbard Skimaraton er definitivt et av disse!

Svalbard Skimaraton beskrives av arrangøren som et av vårens vakreste eventyr. Rennet går i spektakulære naturomgivelser, og er noe helt annet enn konkurranseløypene vi stort sett går de fleste skirenn i. Fredag 27.april reiste jeg nordover sammen med eldste bror Eirik og pappa Knut Arne. Jeg gledet meg til å gå skirenn, men ikke minst å oppleve stedet.

Rennet gikk på lørdagen, og som navnet tilsier, er det et skirenn med tilsvarende lengde som et maraton, nemlig 42 km. Selv hadde jeg kun med meg stakeskiene til Svalbard, så for min del var det kun det som gjaldt. Jeg visste ikke helt hvordan løypa var på forhånd og om det ville lønne seg med blanke ski, men jeg hadde snakket med noen som har gått løpet der før og i tillegg har jeg gått lite klassisk med feste den siste måneden, så da var det egentlig et enkelt valg.

Det var flere gode løpere på startstreken, men jeg var offensiv fra start og var med i front den første delen av løpet. I de bratteste motbakkene etter 8-9 km gikk det imidlertid litt for fort for meg i front, og jeg måtte slippe de tre beste løperne. Synes likevel jeg klarte å gå et ålreit løp, og selv om formen ikke er rå etter en aprilmåned med litt forskjellige aktiviteter, er det deilig å kjenne at kroppen svarer mye bedre enn den gjorde når jeg var på smellen rundt juletider. Jeg ble nr.4 totalt i rennet bak Petter Soleng Skinstad, Simen Hegstad Krüger og Markus Ottosson, og det holdt til en plass på pallen i klasse 21-30 år bak nevnte Skinstad og Krüger. Det var jeg egentlig fornøyd med og det var moro med en positiv opplevelse i et skirenn igjen.

Fikk også sett og heiet både Eirik og fattern vel inn i mål. Eirik har vært syk helt siden NM i Alta og hadde derfor ingen god opplevelse sportslig, men rennet var nok en kul opplevelse på andre måter for han også. Knut går sjelden skirenn, men gjennomførte i meget god stil med overtrekksjakka på!

Søndag byttet vi ut ski med snøscooter og var ute på tur hele dagen. Vi var på en guidet tur til østkysten sammen med fire andre, og selv om vi dessverre ikke fikk sett isbjørn var det en veldig bra dag. Spektakulær natur og mange timer herjing på snøscooter gjorde både unge og litt mindre unge fornøyde.

Avslutningsvis kan jeg si at Svalbard Skimaraton og stedet generelt anbefales, og det er definitivt et sted man kommer til å like hvis man reiser på tur dit!   

//Sigurd


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline