Minitour og Skandinavisk Cup i Granåsen

Postet av Elise Røer Drabløs den 25. Feb 2018


Da var nok en rennhelg over. Denne gangen var det duket for Skandinavisk Cup og Norges Cup i Granåsen. Det var en minitour som sto på programmet, bestående av sprint, distanse og jaktstart.  

Helgen startet med skøytesprint. Her var det solid innsats av samtlige, men ingen kom videre fra prologen. Anders var den som var nærmest til å gå videre. Han var kun 1,5 sekund fra å gå videre til kvartfinale så det var ekstremt nære. Med 222 gutter på start er det en sterk prestasjon. For Harald var det heller ikke mange sekunder fra å avansere til finaleheat. Etter en litt trøblete sesong for Sigurd fikk han konkurrere igjen og fikk en god opplevelse i dagens sprint. Lasse er også tilbake i norgescupsirkuset så gledelig å se at også han sto på start. Jørgen og Mats gjennomførte begge gode sprinter de også.  

Dag to var en enda bedre dag for Bækkelaget. Lørdag var det 5 og 10 km klassisk som sto for tur. Jentene startet og Elise fikk en god opplevelse i dagens renn. Hun avanserte flere plasseringer opp fra gårsdagens sprint. Nok en gang var det Anders og Harald som leverte topplasseringene. Jørgen og Sigurd gjør nok et godkjent løp og kun 9 sekunder skiller dem.  Lasse og Mats går også veldig jevnt, 7 sekunder skilte dem i Mats favør. Alle hadde et godt utgangspunkt for jaktstarten dagen etter og var klare for å knive med de godt over 200 andre guttene på start og for Elise sin del rundt 100 jentene.  

Minitouren ble avsluttet med en jaktstart i skøyting, henholdsvis 10 og 15 km for jentene og guttene. Etter snøvær var det løse og tøffe forhold som ventet utøverne. Det ble kniving fra start til mål og det var bare å fighte med seg selv og prøve å jakte rygger og henge på de foran. Elise startet først i dag også og gjennomførte et bra renn. Hun var fornøyd med å gå seg opp flere plasser i dag også. Anders og Harald var de som hadde best utgangspunkt av BSK-gutta etter de to forgående rennene. Harald gikk et meget sterkt renn og fikk 28. beste etappetid og endte dermed på 34. plass totalt i touren. I et veldig tøft startfelt er det veldig imponerende. Anders som lå på 41. plass før den siste distansen fikk en litt tyngre dag og falt noen plasser ned, men totalt en veldig sterk og oppløftende helg for Anders. Jørgen leverte et veldig bra løp og avanserte 24 plasser opp, veldig sterkt. Like bak kom Sigurd, også han gikk seg opp plasseringer. En vel gjennomført helg av Sigurd som gikk sine første konkurranser på en stund. I dag var det også få sekunder som skilte Lasse og Mats, men i dag var det Lasse som gikk raskest av de to. Totalt en bra rennhelg for BSK Elite.  

Det var ikke bare utøverne som leverte i helgen. Som vanlig hadde vi gode ski og det var det Eirik som sto for. Tusen takk til Eirik som står på for oss utøverne og legger ned en formidabel innsats for at vi skal ha best mulig ski helg etter helg. All ære og honnør til han! 

Nå ligger en fin treningsperiode for tur før NM del 2 og avslutningen av sesongen venter i starten av april. Vi gleder oss!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline