Vegard Lund Røer

Vegard Lund Røer

Norges Cup og NM-sprint på hjemmebane!

Postet av Vegard Lund Røer den 19. Feb 2018


Denne helgen var det klart for juniorene sin 2. Norges Cup-helg, og denne gangen i Oslo og Holmenkollen.

Sammen med Lyn og Heming arrangerte Bækkelaget Norges Cup og NM-sprint. Det ble et fantastisk arrangement, og med helt fantastisk frivillighet la det grunnlaget for en bra helg.

For utøverne ble det en helg med både oppturer og nedturer. På fredag var det klart for 5/10 km skøyting i en av landets hardeste løyper. Det ble en dag preget av noen solide individuelle prestasjoner, men kanskje ikke den beste dagen vi har hatt når vi ser på resultatene til alle våre utøvere. Uansett leverer Simen Munch Wahl et utrolig bra renn og blir nr. 6 i M19/20. Herman Andreas Andersen leverer også et bra renn og blir nr. 77. I Kvinner 19/20 gjør Tina Knutsmoen en god figur, og blir nr. 27. I de yngre klassene går det litt tøffere, men Ingvild Fossgård i Kvinner 18 og Asgeir Kråkenes i Menn 17, blir henholdsvis 70 og 61.

På lørdag var det duket for NM-sprint klassisk. Jentene startet det hele, og leverte gode prestasjoner. I Kvinner 19/20 tar Tina Knutsmoen seg til semifinale og blir til slutt nr.12. Jenny Pedersen tar seg også videre fra prologen, og blir til slutt nr. 29. Senere på dagen var det gutta sin tur. Her blir det litt stang ut. Simen Munch Wahl blir 40 i prologen, 1,3 sekund unna å gå videre, og i M18 blir Vegard Lund Røer nr. 33, 6 tideler unna å gå videre. De andre gutta leverer også gode prestasjoner, og Henrik Husdal blir 70 i Menn 19/20, Nicolai Henriksen blir 146 i menn 18 og Paal Bjørnstad blir 159 i menn 17.

Siste dagen av helgen, var det duket for 7,5, 10 og 15 km for våre utøvere. Med svært krevende og tunge forhold blir det tøff dag i sporet. Tina Knutsmoen er uheldig og får løpet ødelagt av det krevende været. Ingvild Fossgård går seg opp noen plasser fra fredag, og blir nr. 66. Hos gutta blir det en svært positiv dag. Simen Munch Wahl åpner ballet, med en sterk 14. plass i menn 19/20, bare 5 sekunder unna topp 10. Henrik Husdal blir 56, og Herman Andresen blir 85. Sebastian Endrestad går seg opp mange plasser fra fredag og blir nr. 121. Etter en helg med stang ut, klinker Vegard Lund Røer til med en 11. plass i menn 18, bare 20 sekunder unna topp 5. Eirik Ophus leverer også et bra løp og blir 36, kun 18 sekunder unna poeng. I menn 17 går Asgeir Kråkenes sitt beste renn i år, og blir 51, noe som er meget bra for skøytespesialisten vår.

Alt i alt ble det en bra helg, og et fantastisk arrangement. Må også rette en stor takk til Eirik Lund Røer for strålende ski hele helgen, og Joakim Skirbekk Vister for god coaching!

Nå venter to uker med god trening, før juniorene våre er klare for NM i Steinkjer. Vi gleder oss! 

/Vegard Lund Røer
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline