God Norges Cup-helg av seniorene

Postet av Mats Burud Skjølsvold den 11. Feb 2018

Da var nok en Norges Cup-helg for seniorer over, og nok en god helg for BSK. Mats Burud Skjølsvold oppsummerer innsatsen.

Denne helgen var det Norges Cup på Åsen, og samtidig U23-NM. Distansene var sprint fri, 20 og 30 km klassisk og 10 og 15 km skøyting.

På fredagens skøytesprint hadde vi 1 jente og 5 gutter på start. Elise som var først ut hadde en helt grei opplevelse og tok med seg en god gjennomkjøring før resten av helgas renn. Hos guttene leverte Anders en solid prolog hvor han ble nr. 34, kun 0,6 sekund fra kvartfinale. Litt kjipt å ikke gå videre når man er så nærme, men likevel et bra renn av Anders. Harald Ihlebæk, BSKs nye stjerne, skinte nok en gang denne helgen. Han gikk også en bra prolog og ble nr. 41. Mellom våre tre siste gutter ble det jevnt. Jens som er skiskytter sneik seg med i helga og gikk en bra prolog, og ble nr. 101. Jeg (Mats) ble nr. 105 og er fornøyd med stigning siden NM. Jørgen blir nr. 114, og fikk en god utblåsning før morgensdagens 3 mil som skulle bli brutal.

Lørdag var det duket for 20 og 30 km klassisk i løyper som mildt sagt byr på motbakker. Siden jentene startet først hver dag var Elise også i dag vår første løper ut i krigen. Hun går et veldig bra renn og blir nr. 19. Dagens mann var Harald som leverer nok et superløp og blir nummer 21 og tangerer besteplasseringen sin i et norgescuprenn. Anders går også et veldig bra renn og blir nr. 31, noe som er veldig imponerende med tanke på Anders sin lange sykdomsperiode i høst. Jørgen åpner bra og går et godt renn, men får det tungt på de to siste rundene, noe som koster seg dyrt i en så brutal løype som på Åsen. Han blir nr. 90. Jeg får prøve meg på min første tremil og kommer i mål til en 110. Plass. Det ble en positiv opplevelse og er fornøyd med å unngå «smellen» på dagens 3 mil.

Under søndagens 10 og 15 km skøyting stilte BSK med til sammen 8 løpere, når også flere av våre juniorer valgte å stille til start, bare en uke før norgescupen i Holmenkollen. Elise går nok et fint løp og henter nye norgescuppoeng med sin 27.plass. En veldig godkjent helg av Elise. Harald blir nok en gang vår bestemann på 45.plass. På en dag med tunge bein viser Harald at han har stabilisert seg på et mye høyere nivå enn i fjor. Bare 11 sekunder bak Harald var junioren Simen på en 48.plass, et meget bra renn. Anders kjenner også 3 mila i beina og har en litt tyngre dag, med en 57.plass. Junioren Henrik går inn til en 95.plass og er godt fornøyd med det. Jørgen går inn til en 100.plass på en litt tung dag, men vi vet han kan bedre. Likevel må han ta med seg at han også har hevet nivået sitt fra i fjor. Herman som også er junior, har en helt grei dag i sporet og blir nr. 121. Jeg får nok en positiv opplevelse på helgas siste renn og blir nr. 131. Jeg gleder meg til Granåsen.

Må også gi en STOR takk til Eirik som leverer gode ski hver helg.

Totalt sett en veldig bra helg av BSKs løpere.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline