NM på ski 2018

Postet av Anders Sørensen den 15. Jan 2018


Da vår årets store høydepunkt endelig her; NM på ski. NM ble i år arrangert på Gåsbu på Hamar. Vi har hatt mange løpere på start denne helga og her kommer en liten oppsummering.

Det var i alt fire konkurransedager, hvor det hele startet med sprint torsdag morgen. Vi stilte med to løpere, Mats Burud Skjølsvold og undertegnede. Mats var så uheldig og brakk armen i forsesongen og NM var derfor første rennet for sesongen. Det ble en tung start for Mats, men en topp 100 plassering i sitt første senior-NM er likevel noe man kan ta med seg videre. Det ble også en tung start på NM for min del, men jeg karret meg allikevel inn til en 57.plass. Det ble altså med prolog for oss i dag.

Fredag var det 10km/15km fristil på programmet. Elise Røer Drabløs var første kvinne ut i et tøft damefelt. Hun starter fint, men sykdom i forkant av NM gjorde at det ble tøffere mot slutten. Likevel går hun et bra løp og går inn til en 61.plass.

For alle som er glade i BSK var Harald Ihlebæk dagens mann å følge. Han har i hele år gjort solide løp, men topper det hele med karriere-beste med en råsterk 24.plass i et felt med løpere som preger resultatlistene både nasjonalt og internasjonalt. Veldig gledelig og motiverende for resten av gruppa. For Lars Sønsterud (nr. 126), Jørgen Borgersen (nr. 115) og meg (nr. 100) ble det litt tyngre. På lørdag skulle utøverne ut på 15km/30km skibytte. Dette ble for mange den beste dagen. Elise hadde fremgang og gikk inn til en solid 46.plass. Harald hadde nok en god dag og endte på en sterk 36.plass. For Jørgen og Lars ble det også en solid opptur. De startet langt bak i feltet og hadde med dette en kronglete vei fremover i feltet. Jørgen med startnummer 108 gikk inn til en 74.plass mens USA-studenten Lars med nr. 117 gikk inn til en 86.plass. Bra dag for BSK-elit! På søndag var høydepunktet for oss som gruppe og klubb, nemlig stafett. Med fire herrelag og ett jentelag ble det bra med gule drakter rundt om i løypa og vi fikk vist oss fram. Flere av våre juniorløpere var også hentet inn for å gjøre en innsats for klubben vår. Det var bra innsats av alle lag og de fleste gikk seg opp fra fjorårets resultat.

Først ut var guttene. Lagene og resultat var som følger: BSK 1 - Anders - Simen Wahl - Harald. Ble nr. 14. BSK 2- Henrik Husdal - Herman Andersen -  Jørgen. Ble nr. 32 BSK 3 - Vegard Røer - Lasse Aulin - Mats. Ble nr. 77. BSK 4 - Nicolai Henriksen - Sebastian Endrestad - Eirik Røer. Ble nr.124. For jentene var det i år som i fjor Elise - Jenny Pedersen - Tina Knutsmoen som stod for damelaget. Og i år som i fjor kjempet de seg inn til en veldig bra 14.plass.   

Utøverne har levert varene denne helgen, men ingen hadde gjort det så bra uten innsatsen fra gutta i bua. Eirik Lund Røer er som alltid med og leverer både med innsats og ski. Han stilte i tillegg opp på stafetten for BSK lag 4. I tillegg har Sigurd Lund Røer vært med som smører/tester/sekundant og altmuligmann da han dessverre har trøblet litt med sykdom før jul. Vi er veldig takknemlige for innsatsen de har lagt ned for at vi kan gå fortest mulig på ski. I tillegg sender vi en takk til alle foreldre og BSK-entusiaster som heier oss frem, både fra sofaen, men ikke minst fra løypa.

Anders


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline