Oslo-samling oktober 2017

Postet av Sigurd Lund Røer den 8. Okt 2017

Nok en samling er gjennomført for seniorgruppa i Bækkelaget, og denne gangen er det på hjemlige trakter i Oslo vi har lagt ned mange timer med trening.

Samlingen startet på mandag med laktat og O2-tester på mølle for de fleste av utøverne. Det snakkes mye om kapasitet og O2 i langrennsmiljøet, og selv om resultatene fra en slik test ikke betyr alt, gir det en god indikasjon på hvordan man ligger an fysisk. Det er også en fin test for å måle om man har hatt utvikling kapasitetsmessig.

I dagene som fulgte gjennomførte vi mye og variert trening. Onsdag hadde vi intervall i Holmenkollen, 5 x 1 hel runde med 2 minutts pause mellom hvert drag. Skøytespesialisten fra Bjørndal (Simen) var sterk, og fikk god matching av juniorlandslagsløper Thomas Helland Larsen, som var med oss på begge økter denne dagen.

Torsdag og fredag var det mer mengde på planen, og vi fikk fine rulleskiturer innover til Siggerud og mot Enebakk/Ski og langturer med løpesko på bena i Østmarka. Høstværet i Oslo viste seg fra sin beste side disse dagene, og det var lett å gjennomføre mange timer med trening.

Lørdag var det igjen tid for hardøkt da den tradisjonsrike Fjellstadintervallen sto på planen. Selv om de fleste hadde mye trening i kroppen fra dagene i forkant ble det hufset/løpt fort av mange av gutta, og flere satte «personlig rekord». Jeg tror samtlige fikk en god kvalitetsøkt i banken. Søndag var samlingens siste dag og vi avsluttet med en rolig løpetur i Østmarka.

En vellykket samling er over, og vinteren nærmer seg med stormskritt. Selv om noen av våre løpere dessverre har slitt/sliter litt med sykdom, føler jeg store deler av gruppa har hatt utvikling gjennom oppkjøringen, og vi begynner å bli klare for vinteren. Før den tid skal vi imidlertid på en ukes treningssamling til Mallorca, noe jeg tror hele gjengen ser veldig fram til! 

//Sigurd


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline