– Jeg elsker Norway Cup

Postet av Sigurd Lund Røer den 12. Aug 2017


Norway Cup - sommerens høydepunkt. Seniorløper Sigurd Lund Røer oppsummerer hvorfor han gladelig ofrer en treningsuke for en uke med dugnadsjobbing.

Forrige uke ble Norway Cup, en av verdens største fotballturneringer, arrangert av Bækkelagets Sportsklub. Alle i skigruppas junior- og seniorsatsing var med og jobbet som frivillige i større eller mindre grad i løpet av uke 31. Dette innlegget blir av det litt mer utenomsportslige slaget enn vanlig, men jeg har lyst til å formidle litt om viktigheten av Norway Cup for BSK og hva turneringen betyr for meg.  

Hver sommer i uke 31 befinner jeg meg på Ekebergsletta. Det har jeg gjort så lenge jeg kan huske. Mine første år som frivillig jobbet jeg i Rydde og Sykkeltjenesten, og de siste ti årene har jeg vært en del av den fantastiske Salgsavdelingen. Norway Cup er en meget viktig dugnadsjobb for de forskjellige gruppene i Bækkelagets Sportsklub. Uten Norway Cup er det ikke sikkert skigruppa i BSK kunne ha tilbudt det opplegget de gjør for de aktive i dag.

Å jobbe som frivillig under Norway Cup er med andre ord meget viktig, og faktisk et krav, for de satsende skiløperne i BSK. For min egen del er det en selvfølge å gjøre denne «dugnadsjobben» i uke 31. Men burde jeg ikke heller brukt den uka på å trene to økter om dagen, spise og hvile, slik som alle konkurrentene mine gjør? Jo, optimalt sett burde jeg kanskje ha gjort det. Så hvorfor er jeg da på sletta hver dag fra kl.7-8 om morgningen til kl.22-23 på kvelden?

Den første grunnen er menneskene. Som nevnt har jeg vært en del av salgsavdelingen de siste ti årene. Salgsavdelingen er «fammen» min i uke 31. Det er en helt rå gjeng som jeg har vært heldig og blitt kjent gjennom flere år. I tillegg er det alle andre de frivillige som står på og bidrar til å gjennomføre turneringen. I løpet av uka møter jeg veldig mange kjente fjes, og alltid noen nye fjes – begge deler like hyggelig. Felles for oss alle er at vi er en del av BSK-familien og fellesskapet som skapes blant de frivillige.

Den andre grunnen er stemningen på sletta gjennom denne uka. Norway Cup er en fotballturnering, men det er så mye mer enn kun det sportslige. Idrettsglede, vennskap, forskjellige kulturer som møtes og minner som skapes er stikkord jeg synes passer bra. Gjennom å jobbe som frivillig får man ta del i denne stemningen og atmosfæren, og man kan også være med på å skape den for noen.

Den tredje grunnen til at Norway Cup-jobbingen er en selvfølge for meg, er klubbfølelsen. Jeg er en ekte BSK-gutt som er glad i klubben min. Jeg synes det er topp at jeg kan gi bittelitt tilbake til Bækkelagets Sportsklub ved å jobbe under Norway Cup. En kveld under årets turnering møtte jeg en av medlemmene i «turlangrennsgruppa» når han var ferdig med sitt kveldsskift i brettvasken. Han fortalte at han hadde storkost seg og at han kom til å jobbe som frivillig under Norway Cup helt til han ikke klarte å stå på egne ben lenger. «Vi må jo bidra til den flotte klubben vår», sa han. Takk for at du gjorde det, og takk til alle andre som bidro!

//Sigurd


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline