Sognefjellet 2017

Postet av Sigurd Lund Røer den 20. Jun 2017

Oppkjøringen til sesongen 2017/2018 er for lengst i gang og de siste dagene har junior- og seniorgruppa i BSK vært på sin første fjernsamling for sesongen.

Denne samlingen i Skjolden og på Sognefjellet har blitt en gjenganger for de eldste utøverne i klubben, og også årets utgave ble en suksess.

Vi reiste fra Oslo fredag morgen og etter en lang biltur var det klart for samlingens første økt, rolig klassisk på ski. Det ble en våt affære, men det var godt å være på snø igjen og alle fikk en god økt. Etter økta kjørte vi ned til Skjolden, stedet som har blitt vårt «faste» bosted under denne samlingen.

Lørdagen og søndagen bestod av en lang langtur i hver stilart på fjellet, og vi fikk sanket mange timer og mil på ski. Vi hadde også det faste «duathlon-testløpet», som består av 3,6 km løping og 11 km rulleski klassisk. En god hardøkt, og en fin måling for mange av utøverne som har tider fra tidligere år å sammenligne med. Helgen ble avsluttet med en god basisstyrkeøkt, hvor vi fikk trimmet det som var av muskler med både slynger, strikk og medisinball.

Mandag var samlingens siste «hele» dag, og vi startet dagen med å klatre mange høydemeter på rulleski. Intervall skøyting i bakkene fra Fortun og opp mot Sognefjellet sørget for at alle utøverne fikk pustet godt og fikk en god økt i banken. På ettermiddagen var det rolig klassisktur på fjellet, med innslag av litt garnityr som hurtighet og gåing uten staver.

Tirsdag var samlingens siste dag. Vi gikk en rolig skøytetur på fjellet i null grader, våt nysnø og vind, og de fleste så nok frem til å komme hjem til varmere vær på Østlandet mot slutten av økta.

Kort oppsummert har det vært en fin samling med mange gode treningsøkter og det er som vanlig en fin gjeng å være på tur med. Nå venter sommerferie på de fleste av utøverne, og med det mye «egentrening» før neste samling som blir i slutten av juli.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline