Eirik Lund Røer

Eirik Lund Røer

Slik håper Andrew å oppnå VM-suksess

Postet av Eirik Lund Røer den 22. Feb 2017

I morgen går startskuddet for VM i Lahti, og vår egen Andrew Young stiller på startstreken i fire øvelser.

VM i Lahti er vinterens store mål for de fleste eliteløpere, og vår egen Andrew Young representerer Storbritannia i sitt femte verdensmesterskap på rad. Det er temmelig imponerende i en alder av 25 år.

Det er ingen tvil om at torsdagens fristilsprint er øvelsen Andrew satser mest mot i VM, selv om han også skal gå 15 km, duathlon og stafett. Etter en 10. plass i VM-løypene under verdenscupen i fjor hadde Andrew en målsetting om å nå VM-finalen i år, men sykdomsproblemer i sesonginnledningen har gjort at målsettingen er noe revidert.

– Topp-10 på sprinten er nok et mer realistisk mål. De andre øvelsene har jeg ikke satt meg et mål for. Det er bare å nyte konkurransene, og gå bra på ski. I stafetten har vi som mål å klare å fullføre. Et lag fra Storbritannia har aldri fullført VM-stafetten før, og det blir tøft å unngå å bli «lappet» på de korte rundene som brukes i VM, sier Andrew.

Målrettet VM-jobbing

Selv om sesonginnledningen var preget av sykdom har Andrew vist prov på gammel storhet de siste månedene. 11., 16., 14. og 12. plass på fire verdenscupstarter i sprint er godt å ta med seg inn i mesterskapet. Dessuten har det meste av treningen vært direkte rettet mot å prestere i VM-sprinten.

– Jeg har jobbet med hurtighet både på start og avslutning av sprinten. Jeg er ofte litt treig i starten av en sprint, og har jobbet for å forbedre det. Det er veldig høy fart i siste delen av sprintløypa i Lahti, så jeg har også jobbet mye med å avslutte i høy fart, forteller Andrew.

Ikke minst har sesongplanen blitt optimalisert for å være best mulig forberedt til det som venter på torsdag.

– Jeg valgte å hoppe av Tour de Ski for å gå Skandinavisk Cup i Lahti, og få gått et sprintrenn i de samme løypene som blir brukt i VM. I tillegg har jeg prøvd å utvikle meg på det mer tradisjonelle i langrenn – kapasitet, teknikk og taktikk. Rett og slett å bli en bedre og mer allsidig skiløper, fortsetter Andrew.

Skryter av BSK

Selv om Andrew representerer Storbritannia i VM må det være lov å også kalle han BSK-løper. Andrew har representert Bækkelaget i fire år, og har bodd og satset på ski i Norge i enda flere år. Han er både takknemlig og glad for støtten han får i klubben, og setter treningssamarbeidet i seniorgruppa høyt.

– Jeg har trent en del med BSK Elite-gjengen på Lillehammer. Mange i gruppa har de samme målene om å utvikle kapasitet og teknikk, og sammen kan vi matche og pushe hverandre på trening. Jeg har også vært med på en veldig verdifull sommersamling på Sognefjellet, som definitivt har hjulpet meg i treningsarbeidet mot sesongen, sier Andrew.

Andrew nevner også den økonomiske støtten han mottar fra klubben som viktig, og avgjørende for å kunne satse for fullt og legge ned det treningsarbeidet som kreves for å nå målsettingene sine. Ikke minst beskriver han NM-stafetten med Bækkelaget som verdifull trening, både fysisk og mentalt, før verdensmesterskapet.

– Det var en veldig god gjennomkjøring før VM. Tro det eller ei, det er veldig mye press i en NM-stafett. Det er kanskje det eneste løpet i året hvor man blir like nervøs som i VM, avslutter Andrew.

Vi ønsker Andrew lykke til i VM!

VM-programmet:

Torsdag 23. februar
14:00 - Sprint, prolog, fri teknikk, kvinner og menn
16:30 - Sprint, finale, fri teknikk, kvinner og menn

Fredag 24. februar
Hviledag

Lørdag 25. februar
11:00 - Skiathlon, 7,5 km klassisk + 7,5 km fri teknikk, kvinner
13:30 - Skiathlon, 15 km klassisk + 15 km fri teknikk, menn

Søndag 26. februar
10:30 - Team Sprint, kvalifisering, klassisk, kvinner og menn
12:30 - Team Sprint, finaler, klassisk, kvinner og menn

Mandag 27. februar
Hviledag.

Tirsdag 28. februar
12:45 - 10 km, intervallstart, klassisk, kvinner

Onsdag 1. mars
12:45 - 15 km, intervallstart, klassisk, menn

Torsdag 2. mars
14:00 - Stafett, 4 x 5 km, kvinner

Fredag 3. mars
12:30 - Stafett, 4 x 10 km, menn

Lørdag 4. mars
13:30 - 30 km, fellesstart, fri teknikk, kvinner

Søndag 5. mars
13:30 - 50 km, fellesstart, fri teknikk, menn
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc