Ungdomsbirken 13. – 15. mars

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 21. Jan 2020

Skigruppa inviterer til en hyggelig helgesamling for utøverne og foresatte. Ungdomsbirken er et sosialt bredderenn for aldersgruppene 12-16 år (2008-2004) som vi håper alle vil bli med på. Rennet arrangeres søndag 15. mars og går fra Sjusjøen til Birkebeiner skistadion. Løypa er 15 km og er lett å gå med et fall på 350 høydemeter.

Her er ALT du trenger å vite om Ungdomsbirken


Individuell påmelding til rennet

Husk at hver enkelt utøver må meldes seg på selve rennet. Det gjøres her:

https://birkebeiner.no/no/ski/ungdomsbirken-ski-15-km

  

Program for Ungdomsbirken helgen

Fredag 13. mars: 

Innsjekk. Mat organiseres pr leilighet gjennom hele helgen.

Lørdag 14. mars: 

Kl. 12: Oppmøte på Sjusjøen langrennsarena for en rolig gjennomgang av Ungdomsbirken løypa sammen med trenere og foreldre som ønsker å være med. Organiseres i de ulike aldersgruppene.

Kl. 14: Henting av utøvere Birkebeiner Stadion, her avtales kjøring innbyrdes i de enkelte gruppene.

Søndag 10. mars: 

Kl. 10 – 12: Start Ungdomsbirken på Sjusjøen Langrenns arena (se starttider på arrangementets hjemmesider).

Kl. 11: Utsjekk leiligheter (se mer info lenger ned).

 

Overnatting

Registrering av overnatting

Alle som skal være med på Ungdomsbirken, både utøvere, foreldre og trenere, registrerer seg i registreringsskjema (se link under) slik at vi har det totale antallet mennesker og antall som skal bo i leiligheter og eventuelt privat (utenom BSKs leiligheter): http://palisoft.no/bsk/?arrid=33

Se mer info om overnatting lenger nede.

I år har skigruppa fått overnatting i leiligheter på Natrudstilen. Vi har totalt 6 leiligheter til disposisjon. Hver leilighet har 1 familierom (opptil 3 sengeplasser) og 2 dobbeltrom, totalt 7 sengeplasser pr leilighet. Man kan også bo privat dersom man ønsker det.

I utgangspunktet reiser alle utøvere med en forelder/foresatt, eventuelt må det være en annen forelder/foresatt som har et dedikert ansvar for utøveren under hele oppholdet

Beliggenhet overnatting

Natrudstilen skisenter er et langrenns- og alpinanlegg der blant annet skiskytterne pleier å ha sin nasjonale åpning. Natrudstilen er 7 km kjøring fra Sjusjøen langrennsarena (Starten på ungdomsbirken) og ca 19 km fra Birkebeineren skistadion på Lillehammer. Her er info og bilder om leilighetene: https://www.sjusjoen.no/holidays/pl

Velg «hytter og leiligheter og leiligheter med tre soverom» så ser du leilighetene til BSK ski. BSK ski har leilighetene R0029, R0036, R0038, R0054, R0055 og R0058

Inn- og utsjekk leiligheter

Leilighetene kan disponeres fra kl 16.00 ankomstdagen fram til kl 11 på avreisedagen. 

Nøkkel til leiligheter hentes på kontoret som ligger ved innkjørselen til Sjusjøen Skisenter, på høyre side av veien. Adresse: Sjusjøvegen 1595, 2612 Sjusjøen

NB! Dersom man ikke rekker å ankomme innen kl 21 på fredag, så meld fra slik at nøkkel kan legges ut i en nøkkelboks..

Ved avreise kan nøkkel droppes i nøkkelboks på utsiden av resepsjonen. Toalettpapir, såpe og vaskemidler til vaskemaskin/oppvaskmaskin må medbringes. Sengetøy og håndklær kan om ønskelig bestilles fra oss (150,- pr pers). Ved er inkludert i leieprisen, og skal finnes på hytta. Leilighetene skal ryddes, men utvask er inkludert i hytteleie.

Mat og måltider

Mat og måltider handles inn pr hytte og innkjøp avtales internt mellom de som bor i hyttene. Ved hyttevis, felles innkjøp, fordeles kostnader internt mellom de som deler samme hytte. 

Pris for overnatting

Prisen pr person, er kr 1000,- for overnatting i leilighet fra fredag til søndag. 

 

Om Ungdomsbirken rennet

15 km i klassisk stil med fellesstart. Start på Sjusjøen langrennsarena og mål på Birkebeiner Skistadion i Lillehammer som betyr at løypa har et fall på 350 høydemeter. 

Løypa starter med en 3 km runde på Sjusjøen i lett terreng, før det går nedover i noen kilometer. Inn mot mål er det stort sett flatt eller slakt nedover.

Alle deltakere må bære sekk som skal veie minst 1,5 kg under hele rennet. 

https://birkebeiner.no/no/ski/ungdomsbirken-ski-15-km
0 Kommentar

Alt klart for årets første karusellrenn

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 13. Jan 2020

Tirsdag 14. januar går årets første karusellrenn av stabelen på Skullerud. Denne gang går rennet i fristil. 

Alle medlemmer er som tidligere annonsert automatisk påmeldt rennet og det er bare å møte opp. Vi har også registrert det som har kommet av direktepåmeldinger fra ikke-registrerte medlemmer. Om du fremdeles ikke er påmeldt så er det noen ledige startnummer og muligheter for å melde seg på ved oppmøte.

Vi oppfordrer også foreldre til å melde seg på i mamma&pappa klassen! 

Startnummerutdeling fra ca kl 18:00 fra tidtakerbua på Skullerudjordet. Første start kl 18:30.

Som alltid - skap god steming og hei på alle de flotte barna våre. Og utøvere oppfordres til å vise hensyn til hverandre, det er litt begrenset med løyper og mange runder som skal gåes for de eldre utøverne. Hold til høyre og slipp raskere løpere fram! 


Løyper og rundeoppsett under:


0 Kommentar

Rennrapport Norgescup Junior!

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 12. Jan 2020

Sesongens første norgescup for junior ble arrangert på Lygna i helga. BSK stilte med tre jenter og fem gutter. Norgescup for junior er et stort arrangement med over 800 løpere på start hver dag. Det er et yrende folkeliv på Lygna skistadion fra tidlig morgen til sen ettermiddag. Mange utøvere og foreldre/støtteapparat er spente, nervøse og gleder seg til sesongens første norgescuphelg.

På fredag braket det løs med 5 og 10 km klassisk. Det var en tøff løype med en lang og hardt stigning midtveis i den 5 km lange runden. Skarpt føre gjorde også utforkjøringene krevende og det ble etterhvert isete i svingene, noe Eline og Tiril fikk erfare og gikk ned for telling i en utforkjøring. Begge to tapte mange sekunder og plasseringer, og kom inn til en 57. og 86. plass. Cecilie kom inn på en 59. plass, kun tre sekunder bak Eline. Dagens beste BSK-prestasjon var Fredrik som gikk inn til en knallsterk 7.plass i klasse M17, kun 17 sekunder unna pallen. Håkon (M17), Felix (M18) og Vegard (M19/20) ble nummer 105, 41 og 89 i sine klasser.

På lørdag sto det formel 1 på programmet, NM-sprint i klassisk teknikk. Det var en krevende løype og føre og mye vind. Her kom Eline, Fredrik og Felix seg gjennom nåløyet i prologen. De røk alle ut i sine kvartfinaler og endte på plass nummer 22, 19 og 28 i sine klasser.

Helgas siste renn var skøyting. 7,5 km på jentene i K17, 10 km for Fredrik og Håkon i M17 og Felix i M18. Vegard og Eirik i M19/20 gikk 15 km. En kupert trase, med lite hvile og mye «jobbetrerreng» hvor det er lett å tjene eller tape sekunder om man er på hugget eller ikke. Eline går et meget bra løp og ender på 24.plass, Tiril er uheldig å falle i dag også og ender på en 95. plass. Fredrik viser storform nok en gang denne helga og går inn til en 11.plass, Håkon blir nummer 138. Felix har en litt tyngre dag i dag og ender på 59. plass, Vegard blir nummer 119. Eirik, som kun var på start i dag grunnet en sykdomsperiode rundt nyttår blir nummer 138. Cecilie sto også over i går og i dag grunnet sykdom.

En stor takk til smørerne i bua som har levert gode ski gjennom hele helga, og alle som har heiet utøverne frem.

Neste norgescuphelg er i Holmenkollen 14.-16 februar, og der satser vi på enda bedre resultater!
0 Kommentar

Karusellrennene 2020

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 9. Jan 2020

I tradisjons tro arrangerer vi også i vinter karsuellrenn. Rennene går i stedet for ordinær trening på oppsatte datoer, og alle registrerte medlemmer er automatisk påmeldt. Datoer for 2020 er:

Vi velger å kjøre første renn i fristil pga foreløpig vanskelige snøforhold for smøring. 


Oppmøte og start

Det er planlagt at alle Karusellrennen går på Skullerud, men dersom forholdene tilsier det vil rennene bli flyttet til Brannfjell. Hvis karusellrennet blir flyttet vil det bli gitt beskjed i god tid om dette.

Første start vil være kl 18:30. Startnummer kan hentes fra kl 18:00, og vi oppfordrer alle å møte i god tid så man rekker å hente ut startnummer så slipper barna stress og mas - det kan være litt kø ved nummerutdeling.

Vi kjører fremdeles manuell tidtaking, så ikke behov for personlige brikker. 

Startrekkefølge og løyper

Vi starter med de yngste klassene. Det er ingen nedre aldersgrense og vi oppfordrer spesielt yngre søsken til skigruppas medlemmer å melde seg på. Yngste deltaker så langt har vært 3 år. 

  • 0-6 år : 400 m, individuell start
  • 7-8 år : 1 km, indivuduell start
  • 9-10 år : 1,5 km, individuell start
  • 11-12 år: 2 km, individuell start
  • 13-14 år: 2,5 km, fellessart
  • 15-16 år: 4,5 km, fellesstart
  • Junior damer: 6,5 km, fellestart
  • Junior herrer + senior: 8,5 km, fellestart

Løypene vil bli tilpasset de lokale snø- og føreforhold på dagen så løypelengder vil kunne variere noe. 

Det vil bli lagt ut informasjon om det enkelte renn når det nærmer seg, inkludert startlister. 

Påmelding

Alle aktive utøvere som er registrert i medlemssystemet vårt blir automatisk påmeldt. Dersom du av en eller annen grunn ikke står i startlisten, så ta kontakt med Pål Christian (pingierd@gmail.com) så skal vi ordne det. 

Det er mulig for gjesteløpere å delta også - det være seg familiemedlemmer eller venner. Disse må melde seg på manuelt til kontaktpersonen nevnt over. Deltakelse i karusellen er gratis :) 

Mannskap

Som vanlig arrangerer ikke karusellrenn og klubbmesterskap seg selv, og vi er avhengige av at foreldre bidrar som mannskap. 

Du trenger ingen forkunnskap for å hjelpe til, så her er det bare å melde seg :) Vi trenger hjelp fra alle – både fra erfarne og mindre erfarne skiforeldre! Hjelp oss med å få dette til ved å melde deg på som mannskap i god tid før rennene her:

http://palisoft.no/bsk/?arrid=29
 

Resultater og premiering

Vi tilstreber resultatservice på løpet. Lister slås opp ved målbua. Urangerte lister med tider for barn under 11 år og rangerte lister for 11 år og eldre. Vi legger også ut resultater på nett, men kun for utøvere over 11 år. Dette i tråd med barneidrettsbestemmelsene.

Alle som fullfører minst 2 renn vil bli premiert på klubbkvelden i april. Løpere som har fullført 2 renn hvert år i 5 år får den store statuetten. 

Klikk her for samleside over resultater fra tidligere år.

Stemning og moral

Karusellrennene skal være lavterskel og hyggelig for alle. Det viktigste er å delta, og alle oppfordres til å heie på alle! Vi minner også om at BSK oppfordrer til skirenn uten fluorbruk, og det gjelder i høyeste grad også på våre karusellrenn! 


Velkommen til årets karusellrenn! 


0 Kommentar

Hjelp til snøproduksjon

Postet av Bækkelagets SK - Ski den 20. Des 2019


Skigruppa ønsker å tilrettelegge for skitrening og skileik i nærområdet vårt på Ekeberg. De siste årene har vi fått til det takket være en gjeng ildsjeler som har operert våre to snøkanoner og vårt flotte beltedyr som prepper løyper.

Vi trenger nå sårt hjelp av flere foreldre (og gjerne eldre utøvere) som kan ta i et tak og hjelpe til med snøproduksjonen når det brått blir kaldt i januar. Da haster det med å skrape sammen noen som kan hjelpe til med å sette opp og overvåke snøkanonene slik at vi er trygge på at det er snø og ikke vann som produseres. Målet er å ha en gruppe på 15-20 aktuelle navn som vi kan henvende oss til når kulda setter inn, slik at forhåpentligvis 2-3 stk kan stille opp en kveld. Det er en enkel men viktig oppgave, og det er ikke forpliktende å melde seg. Vi vet ikke hvilke datoer det blir kaldt, og vi har selvsagt full respekt for at det ikke vil passe for mange en gitt dag. Derfor ønsker vi også å være en stor gjeng aktuelle personer.  

Opplæring vil bli gitt, ingen forhåndskunnskaper nødvendig. 

Vi håper at nettopp DU føler et visst ansvar for å hjelpe til med å tilrettelegge skiforhold lokalt for barna våre, og melder deg som aktuell. Om vi ikke klarer å stille folk får vi ikke til å lage snø til vinteren. 

Påmelding: http://palisoft.no/bsk/?arrid=28

Mer info kan gis av Tore Bye (tore.bye@glasopor.no, 941 57 704)

0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline